Vicemērs P.Dzalbe: Pirmās SIA „Clean R” darba dienas novērtēju pozitīvi, es personīgi kontrolēju situāciju 3

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē viens no apspriestākajiem jautājumiem bija sadzīves atkritumu izvešana, kuru veic jaunais operators.

No šā gada 1.augusta mūsu pilsētā ar sadzīves atkritumu izvešanu nodarbojas SIA „Clean R”, un aizvadītajās brīvdienās daugavpilieši piedzīvoja īstu šoku, jo atkritumu kaudzes pie konteineriem daudzi redzēja pirmo reizi ilgu gadu laikā. 

Pēc SIA „Clean R” domām, šī situācija radās iepriekšējā sadzīves atkritumu izvešanas operatora – AS „Spec.ATU” – vainas dēļ, jo, vedot prom savus konteinerus, firmas pārstāvji pārbēra atkritumus jaunos konteineros.

Preses konferences laikā vicemērs Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka līdz 11.augustam turpināsies pārejas posms, kura laikā AS „Spec.ATU” jāsniedz pilsētniekiem sadzīves atkritumu izvešanas pakalpojums. Piemēram, pirmdien, 4.augustā, uzņēmums savāca atkritumus Jaunajā Forštadtē. 

Viņš norādīja 4 telefonu numurus, zvanot uz kuriem, var ziņot par pārkāpumiem un izteikt pretenzijas: 65476100, 65407260 (daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem), 65476322 (privātā sektora iedzīvotājiem), 67111001 (SIA „Clean R”).

„Kārtībai jābūt – cilvēkiem jāmaksā tikai par saviem atkritumiem. AS „Spec.ATU” pagaidām jāsavāc visi līdz 1.augustam uzkrājušies atkritumi. Jaunais operators ir gatavs arī tam, ka atkritumi netiks izvesti, un viņš savlaicīgi reaģēs”, paziņoja P.Dzalbe.

Tāpat vicemērs apsolīja, ka ar AS „Spec.ATU” tiks strādāts atsevišķi un, iespējams, administratīvajā kārtībā.

“Pirmās jaunā operatora darba dienas novērtēju ļoti pozitīvi, jo gan sestdien, gan svētdien mašīna 15 minūšu laikā devās uz objektiem. Brīvdienās es personīgi kontrolēju situāciju, un visu nedēļu sekošu tam, kur veidojas stihiskās izgāztuves, kur nepieciešams vairāk konteineru.  

Pirmdienas rītā runāju ar SIA „DDzKSU” vadītāju Jevgeņiju Oļenovu, lai noteiktu vietas, kur jāuzstāda papildus konteineri.

Kopumā situācija ir pozitīva. Mēs gaidījām sliktāko: domājām, ka vecais operators 1.augustā „svešus” atkritumus vienkārši izmetīs uz ielas. Paldies, ka tā nedarījāt, bet pārbērāt tos citos konteineros. Tiesa, dažās vietās atkritumus tomēr izmeta uz ielas”, uzskata P.Dzalbe.


Написать комментарий

Kāpēc man, ka pilsētas iedzīvotājam kaut kur ir jāzvana, lai aizvestu atkritumus? Es regulāri veicu maksājumus DDKSU, lai viņi šo problēmu risina, savadāk ir jāsamazina tarifus par atkritumu izvēsanu.

God.Dzalba kungs.
Kur nu viss ir kartiba? Apskatieties personiski ar savam acim. Atkritumus no Jaunas Forstadtes ar sagrabejusu masinu izveda sestdien no rita. Bet kas darijaas svetdien?! Vispkart 2 konteineriem tadu atkritumu kalni!!! Cik laika vajadzeja pirmdien, lai to visu novaktu. Kapec slavinat jauno operatoru, kurs nav nostradajis kaut vai vienu nedelu. Riga ari viniem ir baigas nekartibas, kaut vai Kengaraga... Skatieties reali! Kur ir zenu samazinajums?

Привычка сортировать мусор - пищевые (в зеленый)и упаковочные отходы (в синий) - теперь по округе зеленые контейнеры и вместо обычного по три сократилось в два или один. И при том, что два магазина тоже оставляют картонные упаковки в ящиках для пищевых отходов. Странно еще то, что если Резекне отказалось от услуг фирмы, то почему не изучена ситуация и не взят во внимание этот факт? Сейчас время фруктов и заготовок на зиму - пищевых отходов много, а на улице температура в течение дня выше 20 градусов - все портится. А бомжи и все, кто ищет что-то в этих контейнерах руки не моют, а частенько идут прямиком в общественные места, в т.ч. магазины и общественный транспорт... И в итоге откуда появилась такая высокая цена за сверхнизкое качество?

Написать комментарий