Šveice neplāno sekot ES sankcijām pret Krieviju

foto: ekonomika.lv
foto: ekonomika.lv

Šveices ekonomikas ministrs Johans Šneiders Amans norāda, ka Šveicei nav jāīsteno Eiropas Savienības (ES) veiktās sankcijas pret Krieviju, vēsta portāls "Russia Today".

Šveices valdībai neplāno sekot ES sankcijām, kas vērstas pret Krieviju, norāda Amans.

Ministrs norāda, ka sekošana ES īstenotajām sankcijām varētu apdraudēt valsts neitralitāti. Viņš uzsver, ka Šveices mediatora loma varētu tikt vājināta, ja tā ietu ES pēdās. Amans skaidro, ka Šveice ir prezidējošā valsts Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā, un tai ir liela loma, uzturot miera sarunas starp Krieviju un Ukrainu.

Amans brīdina, ka sankciju ieviešana pret Krieviju var negatīvi ietekmēt Šveices ekonomiku, radot "domino efektu".

Atšķirībā no Eiropas valstīm, kuras ir atkarīgas no Krievijas dabasgāzes, Šveice ir finansiāli saistīta ar Krieviju. Jāpiemin, ka Šveice ir iesaldējusi bijušā Ukrainas prezidents Viktora Janukoviča un citu Kijevas valdības amatpersonu kontus.

Šveices ekonomikas ministrs plāno oktobrī apmeklēt Maskavu, lai pārrunātu Krievijas un Šveices divpusējo ekonomisko sadarbību.

Jau ziņots, ka Šveice pēc krīzes sākšanās Ukrainā ir "iesprostota" starp saviem pienākumiem ES priekšā un finanšu sakariem ar Krieviju.

Šveice vienmēr tikta uzskatīta par valsti, kas saistīta ar Krievijas kapitālu, taču pagājušā nedēļā klientu skaits no Krievijas mazinājies, to skaidro ar situāciju, ka bankas nespēj pieņemt naudu no personām, kas saistītas ar kompānijām, pret kurām ir vērstas sankcijas.


Написать комментарий