Vēlas turpināt Demenes pagasta Briģenes ezera krastu labiekārtošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējās Daugavpils novada domes deputātu sēdes laikā tika atbalstīta sabiedriskās organizācijas „Briģenes ezers” iniciatīva iesniegt kārtējo projektu Daugavpils un Ilūkstes novadu „Kaimiņi” partnerības projektam.

Kā paziņoja Demenes pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Valentīna Gadzāne, projektu „Briģenes ezera labiekārtošana tūrisma pakalpojumu daudzveidībai Daugavpils novadā – III daļa” tiek plānots iesniegt, lai piedalītos izsludinātajā konkursā, kurš atbalsta teritorijas attīstību. Kopējā projekta summa sastāda 3 599 eiro. 

Deputāti ar vienbalsīgu lēmumu atbalstīja projekta iesniegšanas ideju. Ja tas gūs uzvaru, Daugavpils novada domes līdzfinansējums sastādīs 399,90 eiro.

Atgādināsim, ka divu pirmo projekta daļu ietvaros tika veikta ezera krastu attīrīšana, izveidots pontons un laivu piestātne. Turklāt tika veikta atpūtas laukuma ar laipu, diviem koka galdiem ar soliem un koka ģērbtuves ar tualeti ierīkošana. Pašu spēkiem tiks organizētas ugunskuru vietas, kā arī ezera popularizācija – tiks uzstādīti divi ceļrāži un divi informatīvie stendi.

Turklāt tūristu piesaistīšanai tika nopirktas 10 airu laivas, kā arī trīs ūdens velosipēdi un drošības vestes, iekārtots slīpums laivu nobraukšanai un izveidota autostāvvieta, kā arī uzstādīts bērnu rotaļu komplekss.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja V. Gadzāne, šoreiz sabiedriskā organizācija plāno izbūvēt vēl vienu laipu.


Написать комментарий