Janukovičs ES tiesā grasās pierādīt atstādināšanas nelikumību 1

foto: uainside.info
foto: uainside.info

Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs ES tiesā pieprasījis atzīt par nelikumīgu viņa atstādināšanu no amata. Pirmdien Janukoviča prasības teksts publicēts oficiālā ES žurnālā.

Tāpat Janukovičs pieprasa, lai ES atceltu sankcijas, kuras tika apstiprinātas viņam martā. Bijušais Ukrainas prezidents uzskata, ka viņa aktīvu iesaldēšana Eiropas Savienībā ir nelikumīga un pārkāpj viņa īpašuma tiesības, kuras garantē ES pamattiesību harta, ziņo ria.ru.

Prasības tekstā teikts, ka Janukovičs nepiekrīt tam, ka lēmumā par sankciju apstiprināšanu viņš nosaukts par nelikumīgu Ukrainas prezidentu. Pēc viņa domām viņš ir „demokrātiski ievēlēts” prezidents. Tāpat viņš nosaucis Ukrainas pārejas valdību, kura bija pie varas līdz Petro Porošenko ievēlēšanai, par „nelikumīgu”.

Atgādināsim, ka Ukrainā varas nomaiņa notika 22. februārī. Tai bija valsts apvērsuma pazīmes. Pēc tam jaunā vara ierosināja virkni krimināllietu pret bijušajiem ierēdņiem. Augstākā Rada valsts vadītāju Viktoru Janukoviču atstādināja no amata, – ziņo vz.ru.

Februāra beigās Rada nolēma vērsties Hāgā ar lūgumu saukt Janukoviču pie atbildības. Janukovičs tika pasludināts par aizdomās turamo masu slepkavībās un izsludināts starptautiskā meklēšanā. Janukovičs lūdza Krieviju aizstāvēt viņu no Ukrainas ekstrēmistiem.


Написать комментарий

Janukovičs: "Kur gan palicis mans zelta naktspodiņš!?!"