Vecākie Londonas pabi tiek slēgti augsto mājokļu cenu dēļ

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Tradicionālie Londonas pabi drīzumā var aiziet vēsturē. Lielbritānijas krogi tiek slēgti, tos nomaina rentablas luksusa daudzdzīvokļu mājas. Vietējos iedzīvotājus šī tendence satrauc.

Pabi ir britu tradīcija, un alus dzeršanai ir daudzu gadsimtu vēsture. Dažus no vecākajiem galvaspilsētas bāriem apmeklēja tādas personības kā Bairons, Kits, Čarlzs Dikenss un pat karaliene Elizabete I. Bet drīzumā Lielbritānijas tavernas var piedzīvot pēdējo pasūtījumu laikus. Lielbritānijas alus darītāju un pabu īpašnieku asociācija ziņo, ka iestādes izzūd ar ātrumu 50 pabi nedēļā, pārvēršoties par minimārketu, supermārketu tīkliem, bet biežāk tie tiek pārvērsti par dzīvojamām mājām, – ziņo ruconnect.co.uk.

Kopš 1704. gada pabs Whiskies bija Londonas daļa. Tas izskatās neparasti, bet nesen īpašnieku to pārdeva par apbrīnojamu summu – 27 milj. mārciņu. Un pircējs domā to pārvērst par dzīvokļiem, izbeidzot saskarsmes gadsimtus. Mājokļu cenas galvaspilsētā ir ļoti augstas, tādēļ īpašnieki pārdod krogus.

„Šīs ēkas rada interesi: tās uzbūvētas Viktorijas laikmetā, un tām ir raksturojumi, kuri piesaista potenciālos iemītniekus. Šāda situācija ir izveidojusies visā galvaspilsētā”, – pastāstīja kompānijas Fleurets Property Developers direktors Grems Bans.

Londonas Īstendas pabs Resolute nebija tik nelokāms: saimniece pārvērta to par daudzdzīvokļu māju. Pabu Star galvaspilsētas ziemeļos apmeklēja Pols Makartnijs un Dastins Hofmans, tomēr telpu īpašnieki vēlas to pārdot pārveidotājiem. Tas pārvērsīsies par greznu māju, kura maksās vairākus miljonus dolāru. Daudzi vietējie iedzīvotāji un slavenības mēģina to glābt.

Pabs Castle Londonas dienvidos tika slēgts, tomēr vietējie iedzīvotāji par to vēl cīnās, kaut gan īpašnieki to jau ir pārdevuši. Tomēr pastāv cerība, ka vietējās pašvaldības orgāni sāk apzināties, ka tuvojas alus dzeršanas apokalipse: Londonas ziemeļos vietējām varas iestādēm piedāvāja pārvērst pabu Old White Bar par daudzdzīvokļu māju, bet tās piedāvājumu noraidīja. RT žurnāliste pajautāja vietējiem iedzīvotājiem, kādēļ jāglābj šīs iestādes.

„Londonas pabi, tāpat kā visi Lielbritānijas pabi, ir unikāli. Tos sauc par sociālajiem nivelieriem. Tas nozīmē, ka Lielbritānijā nav tik daudz vietu, kurās, piemēram, advokāts var parunāt ar sētnieku”, – domā kustības Save The Chesam dalībnieks Džeimss Vatsons.

Pabus sauc par kultūras mantojumu, tie pastāvējuši gadsimtiem ilgi.

„Londona ir tūristu pilsēta. Cilvēki iet uz tradicionālo pabu, lai izdzertu tradicionālo alu un nogaršotu tradicionālos ēdienus. Bet uz kurieni viņiem doties, ja pabi tiks slēgti?”, – domā vēl viens vietējais iedzīvotājs.

Un tomēr pēdējo 10 gadu laikā Londona ir zaudējusi vairāk nekā 1000 savu leģendāro krogu. Un, ja pabs tiek slēgts, tas tiek slēgts uz visiem laikiem, tādēļ kampaņas dalībnieki saka, ka varas iestādēm laiks aizstāvēt krogus, kamēr šī tradīcija nav izzudusi uz visiem laikiem.


Написать комментарий