Jauns sadzīves atkritumu izvešanas operators pārmet Daugavpils privātā sektora iedzīvotājiem zemu aktivitāti līgumu parakstīšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 4.augustā, notikušajā preses konferencē SIA „Clean R” Klientu darījumu un transporta dienesta vadītājs Valērijs Stankevičs paziņoja žurnālistiem, ka līgumi ir noslēgti tikai ar 3 000 īpašnieku, kas sastāda aptuveni 50%.

„Triju mēnešu laikā iedzīvotāju aktivitāte bija ļoti zema, cilvēki nedaudz aktivizējās tikai pēdējās divās nedēļās”, paskaidroja SIA „Clean R” pārstāvis.

Tomēr, pēc viņa vārdiem, klienti Daugavpilī tika informēti visai aktīvi. V.Stankevičs pastāstīja par darba pieredzi citās pašvaldībās. „Bija gan līdzīgas situācijas, gan daudz veiksmīgāka pieredze. Viss ir atkarīgs no reģiona. Pagājušajā mēnesī sākām strādāt Ozolniekos, un saskārāmies ar identisku situāciju. Tikai, kad sākām strādāt un pārstājām izvest atkritumus, cilvēki saprata, ka laiks slēgt līgumu.

Savukārt Nīcas novadā (Liepāja) cilvēki bija aktīvi un savlaicīgi līgumus noslēdza 70% iedzīvotāju. Tāpēc ir grūti komentēt situāciju, viss ir ļoti individuāli.

Pilsēta ir liela, patlaban ir vasara, un cilvēki labprāt atpūstos pludmalē, nekā nodarbotos ar sadzīves atkritumu izvešanas jautājumu. No otrās puses, mēs saprotam, ka pilsētā sen nebija nekādu reformu šajā jomā, un neviens neko negrib darīt”, uzskata firmas pārstāvis.

Tāpat V.Stankevičs paziņoja, ka firma ir pieņēmusi darbā papildus darbinieku štatu, kuri staigā pa privātmājām un sniedz informāciju. „Cilvēki ir noskaņoti pret pārmaiņām un neko nevēlas darīt. Mēs vienkārši runājām ar cilvēkiem, viņu mājās līgumi netiek slēgti. Tā ir mūsu iniciatīva, jo pilsēta ir liela”, paskaidroja viņš.

Pēc V.Stankeviča vārdiem, Rēzeknē ar šo firmu parakstītais līgums netika pagarināts, jo pilsētas pašvaldība izveidoja savu sadzīves atkritumu izvešanas firmu. „Neizsludinot konkursu, viņi nolēma paši nodarboties ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, tādēļ bijām spiesti pārtraukt savu darbību šajā pilsētā”, paskaidroja V.Stankevičs.

Tomēr vicemērs Dmitrijs Rodionovs uzskata, ka 50% parakstīto līgumu ir ļoti maz.

„Pašvaldībai jānodrošina nepārtraukta sadzīves atkritumu izvešana. Manuprāt, SIA „Clean R” rīkotā informācijas kampaņa ir vāja. Ja šie rādītāji nemainīsies arī pirms 11.augusta, kad beigsies pārejas posms, tas būs ļoti slikti. Uzskatu, ka līdz tam laikam jānoslēdz lielākā daļa līgumu”, ir pārliecināts vicemērs. 


Написать комментарий