Piektā diena: Domes deputāta vārdi par iespējamo cece mušu parādīšanos Daugavpilī var piepildīties (foto papildinājums)

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī jau piekto dienu ar sadzīves atkritumu izvešanu nodarbojas SIA „Clean R”.

Portāla Gorod.lv redakcija ir saņēmusi jaunas mūsu lasītāju fotogrāfijas, kuras tika uzņemtas 5.augustā no rīta Teātra ielā aiz Daugavpils Universitātes ēkas. Diemžēl pēdējā laikā šāda veida fotogrāfijas ir ļoti līdzīgas – tajās redzamas atkritumu kaudzes.

Neskatoties uz pilsētnieku sašutumu, Daugavpils pilsētas vadība jaunā sadzīves atkritumu izvešanas operatora darbības sākumu mūsu pilsētā uzskata par veiksmīgu (sīkāk šeit).

Savukārt pats operators notikušajā vaino iepriekšējo sadzīves atkritumu apsaimniekotāju, bet privātā sektora iedzīvotājiem pārmet zemu aktivitāti līgumu slēgšanā.

Daugavpiliešus uztrauc tas, ka šāda veida antisanitārie apstākļi var novest ne tikai pie nepatīkamas smakas veidošanās, bet arī pie grauzēju un kukaiņu skaita palielināšanās, kas ir bīstami cilvēka veselībai.

Izveidojusies situācija liek atcerēties Daugavpils pilsētas domes deputāta Vladislava Bojarūna vārdus par iespējamo cece mušu parādīšanos pilsētā. Tiesa, šie vārdi tika izteikti 2013.gada februārī sakarā ar sadzīves atkritumu šķirošanas līnijas izvedi Ruģeļos.

Toreiz V.Bojarūns, uzrunājot Ruģeļu iedzīvotājus, aicināja cīnīties pret sadzīves atkritumu šķirošanas līnijas izveidi šajā mikrorajonā un norādīja, ka šķirošanas līnijas izveides gadījumā iedzīvotājiem nāksies saskarties ar nepatīkamu smaku, ekoloģiskās situācijas pasliktināšanos, cece mušu parādīšanos un onkoloģisko slimību izplatības pieaugumu.

Neskatoties uz to, ka cece mušas parasti dzīvo Āfrikā, Daugavpilī izveidojusies situācija, kā arī iestājušais karstums var ietekmēt to parādīšanos mūsu pilsētā.



Написать комментарий