Daugavpils novada jaunieši skaita dienas līdz ikgadējām salidojumam

foto: Daugavpils novada jaunatne
foto: Daugavpils novada jaunatne

9.-10.augustā Medumu pagastā norisināsies Daugavpils novada jaunatnes salidojums, kas šogad izskanēs patriotiskās notīs.

Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē novada domes Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciāliste Santa Matisāne paziņoja, ka šogad salidojums notiks Medumu pagastā, un mainīsies arī pasākuma formāts.

„Šoreiz mēs veidosim jauktas komandas, tas ir, jaunieši nestartēs savu komandu sastāvā, bet uz vietas tiks veidotas jaunas komandas. Mēs vēlamies, lai jaunieši vairāk komunicētu savā starpā un iepazītos ar dažādu pagastu pārstāvjiem”, atzīmēja S.Matisāne.

Pēc jaunatnes lietu speciālistes vārdiem, jaunieši visu dienu piedalīsies dažādās sporta un radošās aktivitātēs, kā, piemēram,  „Aklais volejbols”, „Neveiklais tomāts”, kā arī telšu pilsētiņas rotājumu konkursā ar tēmu „Nekur nav tik labi kā mājās”. Vakara gaitā tiks prezentētas miniatūras, kuru kopējā tēma ir „Daugavpils novads piedāvā…”.

„Mums gribētos, lai jaunieši būtu aktīvāki, radošāki un mācītos pareizi reaģēt dažādas nestandarta situācijās, tādēļ piedāvājam augstākminētās aktivitātes”, atzīmēja jaunatnes lietu speciāliste.

S.Matisāne pastāstīja, ka 10.augustā notiks apbalvošana, kur arī tiks noskaidroti stiprākie un veiklākie pagasti, kas ir guvuši lielāko punktu skaitu dažādās disciplīnās, kā arī kopvērtējumā: „Šogad esam ieviesuši interesantu punktu sistēmu, kas ļauj jauniešiem, kuri pārstāvēs dažādus pagastus, cīnīties par sava pagasta uzvaru”.

Pasākuma dalībnieki būs Daugavpils novada jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kur katru pagastu pārstāv 7 cilvēki (6 jaunieši + 1 jaunatnes lietu atbildīgais), tādējādi kopumā salidojumā piedalīsies vairāk nekā 100 cilvēku.

„Lai par mūsu pasākumu uzzinātu pēc iespējas vairāk cilvēku, mūsu mājas lapā internetā sākusies dienu skaitīšana līdz salidojuma sākumam. Dažādu pagastu jaunieši sūta mums fotogrāfijas, kurās norādīts atlikušo dienu skaits”, pastāstīja S.Matisāne.


Написать комментарий