Sirmgalvei lapsenes dzēliens gandrīz beidzas letāli

foto: xn--90aepuc9h.net
foto: xn--90aepuc9h.net

Pirmdien Rīgas reģionā 91 gadu vecai sievietei mēlē iedzēlusi lapsene, izraisot smagu alerģisku reakciju, ziņo LETA.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola, pēc pirmās palīdzības sniegšanas un veselības stāvokļa stabilizēšanas NMPD mediķi nogādājuši sirmgalvi slimnīcā novērošanai.

Pēc kukaiņu dzēlieniem slimnīcā nonākuši vēl deviņi cilvēki, tostarp 11 gadus vecs Vidzemes iedzīvotājs, kuram lapsene ielidojusi mutē un iedzēlusi rīklē. Citviet Vidzemē 50 gadus vecs vīrietis, pļaujot zāli, nopļāvis lapseņu pūzni, un vairāki kukaiņi viņu sadzēluši, radot nopietnu alerģisku reakciju.

Mediķiem nācies sniegt palīdzību arī trim pārgalvīgiem peldētājiem. Latgalē 32 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā lecis ūdenī uz galvas un atsities pret gultni, gūstot mugurkaula kakla skriemeļu lūzumu.

Savukārt Kandavas novadā kāds 46 gadus vecs vīrietis, būdams alkohola reibumā, lecis ūdenī un nav uzpeldējis. Klātesošie viņu izvilkuši, un mediķiem izdevies vīrieša dzīvību glābt.

Līdzīgos apstākļos dzīvību gandrīz zaudējis arī kāds 53 gadus vecs vīrietis. Viņš alkohola reibumā devies peldēties karjerās un sācis slīkt. Par laimi klātesošie viņu izvilkuši un veikuši veiksmīgus atdzīvināšanas pasākumus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1299 izsaukumus, no kuriem 283 bijuši saistīti ar dažāda rakstura traumām.


Написать комментарий