Viedoklis: Personīgais naids pārvērš Daugavpili atkritumu izgāztuvē 3

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mēdz teikt, ka jauna slota slauka savādāk, arī pašreizējais deputātu sasaukums, uzsākot darbu, paziņoja, ka viss vai gandrīz viss, ko darīja iepriekšējais Domes sasaukums, ir slikts vai pilsētniekiem neizdevīgs.

Tiesa, daudzi pašreizējo deputāti vārdi tā arī palika solījumu līmenī. LPG tarifs tā arī palika nesamazināts, ceļu remontdarbu kvalitāte palikusi iepriekšējā līmenī, līgums ar SIA „Batergo” nav lauzts, tika izsludināts jauns konkurss par SC-3 rekonstrukciju, šajā konkursā par uzvarētāju atzina privātfirmu no Visaginas. Bet mēs taču atceramies, ka deputātu kandidāti bija kategoriski pret privātfirmām, bet, kļūstot par deputātiem, ieņemot dažādus amatus, saņemot pasūtījumus, viņi klusē. Arī ūdens starpības problēma nav atrisināta, un siltummezgli nav atrasti, neskatoties uz to, ka vairākus svarīgus amatus ieņem konkursos uzvarējuši Latgales partijas (kuru vada Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis) pārstāvji.

Pienāca laiks izpildīt vēl vienu solījumu – konkursā par sadzīves atkritumu izvešanu uzvarēja jauns operators un „Urrā!” – beidzot tikām vaļā no atkritumu apsaimniekošanas jomas oligarha, kurš pašvaldības budžetā gadā maksāja ap 200-250 tūkst. eiro, kurus pašvaldība izmantoja ceļu, bērnu rotaļu laukumu, ēku remontam, t.i., šī nauda atgriezās pie iedzīvotājiem. Mums nevajadzēja raizēties, kas notiks ar izmesto dīvānu vai lapām, kuras krīt no pilsētai piederošiem kokiem, mēs nezinājām, kas ir atkritumu kaudzes un nepatīkama smaka. Mums solīja, ka tarifs tiks samazināts par 43%! Bet neziņoja, ka vajadzēs atsevišķi maksāt par lielgabarīta atkritumu izvešanu, par lapu izvešanu.

Dažu mēnešu laikā mūsu ziņu portāls Gorod.lv mēģināja panākt, lai privātajā sektorā atļautu izmantot 120-140 litru, nevis 240 litru atkritumu konteinerus. Jo privātajā sektorā dzīvo daudzi veci cilvēki, kuriem operatora piedāvātais apjoms ir pārāk liels, jo tas ļautu iekasēt naudu „par gaisu”, tādējādi kompensējot samazināto tarifu.

Patiesībā Daugavpilī izveidojusies situācija nav normāla – jau piekto dienu pilsēta slīkst atkritumos. Jaunais operators vainu mēģina uzvelt savam priekšgājējam un privātā sektora iedzīvotājiem, kuri savlaicīgi nenoslēdza līgumus. Taču vienīgais vainīgais ir mūsu pilsētas dome mēra un atbildīgā vicemēra vadībā. Vai nebūtu laiks pārstāt uzvelt vainu citiem, vēlēšanas ir aiz muguras, jūs esat deputāti, laiks pildīt solījumus un darīt to kvalitatīvi. Cilvēki nevēlas kļūt par jūsu ambīciju un personīgā naida upuriem. Pretējā gadījumā mūsu pilsēta, no kuras jau tagad izbrauc daudzi iedzīvotāji, kļūs par lielu ciemu.

05.08.2014 , 18:45

Jeļena Kuranova , GOROD


Написать комментарий

Rēzeknē arī tā bija, kad mainījās operators, bet tagad viss o.k. Daugavpilieši, viss būs labi, tīri un ar glanci!

Gan jau būs labi , viss labais jāgaida, ir svarīgs miers un pacietība.
Atkritumi viduslaikos bija daudz vairāk, visi izturēja, tagad jaunie noteikumi uzliek arī pienākumus, tāpēc viss ātri sakārtosies, kad cilvēki apzināsies, kas ir kārtība!

Tas svešvalodas lapas nosaukums (gorod)vairāk atgādina Donbasa "vietējo" iedzīvotāju cīņu pret "fašistiem". Neklausoties, ko "gorodieši" saka, iesaku turēties pa lielu gabalu no šiem!

Написать комментарий