Hyundai izlaidīs Nissan Juke konkurentu

foto: caranddriver.com
foto: caranddriver.com

2017.gadā Hyundai plāno izlaist jaunu krosoveru, kuram lemts kļūt par tiešo mazā Nissan Juke konkurentu. To interneta vietnei Edmunds.com atklājis Hyundai Ziemeļamerikas nodaļas vadītājs Deivs Zučovskis (Dave Zuchowski).

Gaidāms, ka mazais Hyundai krosovers dienas gaismu ieraudzīs gadu pēc jaunā Tucson (Eiropā šo modeli zinām kā ix35) debijas. Par tā dizainu un tehniku runāt vēl ir pāragri, taču pēc Zučovska teiktā var noprast, ka dienvidkorejieši plāno Juke konkurenta izskatā ieviest unikālas dizaina iezīmes, lai tas neizskatītos vienkārši pēc mazizmēra Tucson; Hyundai pārstāvis ir pārliecināts, ka prasts mini Tucson potenciālos pircējus varētu arī neuzrunāt.

Par iespējamo izskata attīstības virzienu nojausmu var gūt, aplūkojot pēdējo gadu konceptmašīnas, ko Hyundai demonstrējis lielākajās starptautiskajās izstādēs. Tie ir krosoveri Curb un Intrado, kas attiecīgi prezentēti 2011. un 2014.gadā. Jaunākais no šiem konceptauto ir ar saknēm Eiropā, jo radīts Hyundai dizaina centrā Riselsheimā.

Konceptauto tapšanu pārraudzīja Pēters Šreijers (Peter Schreyer), kurš vienlaikus ir arī Hyundai māsas kompānijas KIA galvenais dizainers un pavisam nesen saņēma Detroitas Oftalmoloģijas institūta balvu EyesOn Design par mūža ieguldījumu dizainā. Šī balva viņu ierindo automašīnu dizaineru sarakstā līdzās tādām leģendām kā Serdžo Pininfarinam, Širo Nakamuram, Valteram de Silvam un Džordžeto Džudžāro.

«Es domāju, ka stilistikas ziņā jaunais auto būs ļoti tuvs Nissan Juke, kurš izceļas ar avangardisku un ļoti dzīvīgu ārējo dizainu,» sacījis Zučovskis, norādot, ka mērķauditorija ir cilvēki, kas dzimuši pēc 1980.gada un šobrīd apsver iespēju iegādāties savu pirmo auto.


Написать комментарий