Senioriem 26 medaļas Baltijas čempionātā vieglatlētikā

foto: valmiera.pilseta24.lv
foto: valmiera.pilseta24.lv

Lieliski Latvijas izlases sastāvā nostartējuši Daugavpils pilsētas seniori-vieglatlēti, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Dažādās disciplīnās un vecuma grupās kopumā iegūtas 26 medaļas, no kurām trīs ieguva 80 gadus vecie Aleksejs Bondarevs un Ignats Šimkuns! Igaunijas pilsētā Viljandi norisinājās tradicionālās Baltijas valstu meistarsacīkstes vieglatlētikā senioriem. Pārliecinošu uzvaru valstu ieskaitē izcīnīja Latvija, bet Daugavpils komanda bija viena no uzvaras kaldinātājām.

Vairāku dienu garumā Daugavpils seniori cīnījās lieliski, tiekot pie 26 medaļām, no kurām 14 bija zelta vērtē.

Anfisa Ziļa kļuva par čempioni diska mešanā, kā arī ieguva trešās vietas šķēpmešanā un lodes grūšanā. Inga Baroņenko 10 kilometru soļošanā ieņēma trešo vietu. Divas zelta medaļas Valentīnai Petrovai, kura bija labākā 400 un 800 metru skrējienos. 1500 metru skrējienā pirmā bija Ludmila Tokareva, kurai arī otrā vieta 5000 metru skrējienā.

Daina Amosova uzrādīja otro labāko rezultātu diska mešanā un trešo labāko rezultātu lodes grūšanā. Jāizceļ Ludmila Ņefjodova-Volkova, kura uzvarēja 400 metru skrējienā, bija otrā 200 metros, kā arī ieguva zeltu Latvijas izlases sastāvā stafetē. Stafetē zelta medaļa arī Inārai Fjodorovai. 10 kilometru soļošanā pirmā vieta Verai Grīnbertei.

Jāizceļ mūsu vecākie komandas dalībnieki (abiem 80 gadi) Aleksejs Bondarevs un Ignats Šimkuns. Bondarevs ieguva zelta medaļas 800 un 1500 metru skrējienos, bet Šimkuns uzrādīja otro rezultātu 10 kilometru soļošanā.

Antons Karkins kļuva par Baltijas čempionu 800 metros, ieņēma otro vietu 400 metros, kā arī palīdzēja Latvijas stafetes komandai ieņemt trešo vietu. Aleksandrs Vnukovs tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā bija trešais, savukārt Aleksandrs Stepanovs bija otrais augstlēkšanā.


Написать комментарий