Automašīnu rindas pieaug rīta un vakara stundās, jo cilvēki plāno izbraukšanu vēsākā diennakts laikā, kā arī brīvdienās.  Vidējā transportlīdzekļu plūsma ir 15 līdz 20 automašīnas stundā un robežpārbaudes notiek visu diennakti bez pauzēm un pārtraukumiem.

Tomēr, lai nav svelmē stāvot rindā jāpavada vairākas stundas,  pirms došanās ceļā pārliecinieties par  rindu garumu, apmeklējot robežsardzes mājas lapu - www.rs.gov.lv, kur informācija par automašīnu rindām līdz valsts robežai tiek aktualizēta katru stundu, kā arī zvanot uz Terehovas robežkontroles punktu pa tālruni - 65781814.

Lai mazinātu rindas Terehovā, robežsardze iesaka izbraukšanai no valsts izvēlēties blakus esošos robežkontroles punktus - Grebņevas (ceļš Rēzekne - Pleskava) vai Pāternieku (ceļš Daugavpils-Vitebska).

Robežsardze atgādina, ka "bērniem, invalīdiem un slimiem cilvēkiem ir iespēja šķērsot robežu ārpus kārtas". Robežsardze aicina nekautrēties un nākt pieteikties pie robežsargiem, uzrakstot iesniegumu norīkojuma vecākajam uz vietas robežkontroles punktā.  

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) interneta mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka otrdienas rītā plkst. 8 Terehovā uz robežas šķērsošanu, piemēram, kravas automašīnām rindā nebija jāgaida. Plkst. 2 naktī gan rindā gaidīja 30 automašīnas un gaidīšanas laiks bija aptuveni 2 stundas.

VID dati liecina, ka, piemēram, pirmdienas, 4.augusta rītā, kravas auto Terehovā nācās pavadīt aptuveni 23 stundas, lai sagaidītu savu kārtu robežas šķērsošanai. Līdz tam atsevišķos dienas laikos robežas šķērsošanai sava kārta kravas auti bija jāgaida aptuveni 18 līdz 20 stundas.

Pēc VID datiem, Pāterniekos uz robežas šķērsošanu kravas automašīnām nedēļas  nogalē un otrdienas rītā nācās gaidīt aptuveni 5 stundas. Citos muitas punktos ievērojamu kravas auto rindu nebija.

Vieglo automašīnu rindas uz robežas neveidojas, liecina VID mājas lapā pieejamā informācija.