Daugavpils pilsētas vadība uzskata, ka drīz varēs spriest par III Biznesa foruma rezultātiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pastāv iespēja, ka drīz varēs spriest par III Starptautiskā Austrumbaltijas biznesa foruma, kas Daugavpilī notika šā gada maijā, rezultātiem.

Šādu viedokli pauda vicemērs Dmitrijs Rodionovs, kurš atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. „Pēc foruma rīkošanas pagājuši trīs mēneši, un jau var runāt par tā rezultātiem – ir noslēgti 4 līgumi. Pagaidām nevaru nosaukt firmas, kuras ir parakstījušas līgumus, bet tas ir labs sasniegums”, uzskata viņš.

Pēc vicemēra domām, nākamgad vai aiznākamgad mūsu pilsētā tiks organizēts vēl vērienīgāks biznesa forums, kura rezultāti būs vēl ievērojamāki.

Atgādināsim, ka šā gada 16.-17.maijā Daugavpilī notika III Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums, kurā piedalījās vairāk nekā 400 uzņēmēji no 10 pasaules valstīm: Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Moldovas, Zviedrijas, Kanādas un Čehijas. Vislielākā delegācija ieradās no Polijas – tās sastāvā bija teju 100 cilvēki, galvenokārt, tie bija uzņēmēji.

Šo svarīgu notikumu apmeklēja vairāku valstu augsti stāvošie ierēdņi, tostarp Polijas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilona Platonova, Krievijas un Baltkrievijas ģenerālkonsuli Daugavpilī un daudzi citi.

Foruma dalībnieki piedalījās dažādās tikšanās, apmeklēja izstādes, kontaktu biržu, piedalījās ekskursijās. Foruma ietvaros notika Nikolaju vārtu svinīga atklāšana Cietoksnī, kā arī Daugavpils bija to pilsētu vidū, kuru apmeklēja 19.gs. pasta karietes ar žemaitiešu šķirnes zirgiem, karietes brauca pa vēsturisko zirgu pasta traktu S-Pēterburga-Kauņa-Varšava.


Написать комментарий