SIA „Clean R” pārstāvis: Situācija ar atkritumu izvešanu stabilizēsies aptuveni pēc pāris nedēļām 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augstākminēto portālam Gorod.lv paziņoja SIA „Clean R” Klientu darījumu un transporta dienesta vadītājs Valērijs Stankevičs.

Pēc viņa vārdiem, SIA Abonentu nodaļa saņem ļoti daudz telefonzvanu no mūsu pilsētniekiem. V.Stankevičs paskaidroja, ka operatori visiem uzdod standarta jautājumu: vai ir noslēgts līgums ar SIA, jo vairākums zvanītāju ir privātā sektora pārstāvji. „Ar klientu noslēgtajā līgumā ir skaidri atrunāts atkritumu izvešanas grafiks: kurās dienās un cik reizes nedēļā tiks izvesti atkritumi”, paskaidroja kompānijas pārstāvis.

Pēc V.Stankeviča domām, situācija ar atkritumu izvešanu varētu stabilizēties 2-3 nedēļu laikā. „Pagaidām Daugavpilī esam jauniņie, bet visi mūsu rīcībā esošie resursi ļauj mums normāli strādāt. Visdrīzāk, esam kļuvuši par situācijas ķīlniekiem”, uzskata viņš.

Jaunā operatora pārstāvis pastāstīja, ka Daugavpils daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmos ir uzstādīts konteineru daudzums, kas atbilst klienta, šajā gadījumā SIA „DDzKSU”, norādījumiem. „Es dzīvoju gan Daugavpilī, gan Rīgā, un redzu, ka konteineru skaits ir samazināts par trešdaļu, taču tā nav mūsu vaina. Cik man zināms, SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs, aprēķinot, ka konteineri ar atkritumiem tiek aizpildīti tikai par 70%, nolēma samazināt konteineru skaitu. Es viņa vietā tik radikāli nerīkotos, bet paskatītos, kuros mikrorajonos un pēc kādām adresēm konteineri tiek aizpildīti pilnībā, kur – netiek aizpildīti pilnībā, un tikai pēc tam pieņemtu lēmumu”, paziņoja V.Stankevičs. Viņš norādīja, ka Daugavpilī jau konstatētas 15 vietas, kurās atkritumu konteineru skaits ir palielināts.

SIA „Clean R” pārstāvis nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai no Daugavpils 3 dienu laikā izvestās 80 tonnas atkritumu ir liels vai neliels atkritumu daudzums, norādot, ka SIA tikai sāk strādāt mūsu pilsētā un tai nav pilnas datu bāzes. Tāpat V.Stankevičs nebija tik kategorisks, apgalvojot, ka iepriekšējais operators pārbēra atkritumus „svešos” konteineros, paziņojot, ka bijuši tikai daži šādi gadījumi.

(Red. piezīme) Grūti iedomāties, kā atkritumus var pārbērt no viena liela konteinera citā, un izdarīt to, nevienam nemanot, jo konteineri taču atrodas daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmos.


Написать комментарий

Nekas tur nestabilizēsies,kamēr operators nesasniegs plānoto peļņu. Kā jau privātie operatori, praksē nav redzēts ka vinus var ietekmēt, piespiest sniegt kvalitatīvu pakalpojumu par samērīgu cenu. Reāli būs pārmaksa par pakalpojumu (dubultais tarifs) vai arī paterētājs saņems nekvalitatīvu pakalpojumu.