Jauni veloceliņi Stropos piesaistīts Daugavpilī vairāk tūristu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, tūrisms ir viens no Daugavpils attīstības virzieniem. Lai viesi gribētu apmeklēt mūsu pilsētu, nepieciešams ievērot veselu virkni faktoru, kuri padara pilsētu pievilcīgu.

Pēc vicemēra Dmitrija Rodionova domām, pastāv ES projekti, kuru mērķis ir piesaistīt Daugavpilī tūristus. Viens no šādiem projektiem ir Stropu mežaparka labiekārtošanas projekts, kuru nesen apstiprināja Daugavpils pilsētas domes deputāti. Projekts mūsu pilsētā tiks realizēts tūrisma infrastruktūras un aktīvās atpūtas attīstības ietvaros.

„Izveidosim Stropu trasi, un tūristu būs vairāk, jo mēs spēsim viņus ieinteresēt. Turklāt patlaban tiek lemts, kā vēl varētu attīstīt Stropu mežaparku. Apsveram iespēju ierīkot atklātu baseinu, jo mūsdienu tehnoloģijas ļauj to uzturēt gan vasarā, gan ziemā (kā slēgtu objektu). Tas būtu vesels komplekss.

Uzskatu, kad projektu realizēšana būs pabeigta, tūristu skaits pieaugs, tostarp pilsētā būs daudz vairāk riteņbraucēju, šajā jomā esam spēruši soli uz priekšu, kaut arī tūrisma jomā vēl daudz būtu paveicams”, paziņoja vicemērs.

Atgādināsim, ka Stropu mežaparka labiekārtošanas projektu izstrādāja iepriekšējais pilsētas domes sasaukums, un tā realizēšanai būs nepieciešams vairāk nekā miljons eiro. ES fonda līdzfinansējums sastādīs 761 704 eiro, valsts dotācija – 34 311 eiro, pašvaldības līdzfinansējums – 347 699 eiro.

Projekta realizācijas termiņš – līdz 2015.gada 15.jūlijam. Tā ietvaros Stropos plānots ierīkot riteņbraucēju un gājēju celiņus, autostāvvietas, ielu apgaismojumu. Būvdarbi notiks Vaiņodes, Loģistikas, Priedaines ielās.

Saskaņā ar projektu, parka labiekārtošanas darbi tiks uzsākti jau šogad. No ES fonda un valsts jau saņemts avanss 300 000 eiro apmērā. Šos līdzekļus izmantos, lai segtu administratīvos izdevumus, organizētu kursus, seminārus, kā arī veiktu rekonstrukcijas darbus.


Написать комментарий