Teātra festivāls atkal atdzīvinās Daugavpils cietoksni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī otro reizi notiks teātra festivāls – darbnīca „Telpa – Daugavpils”.

Tas norisināsies Daugavpils cietokšņa teritorijā, bijušā kara hospitāļa ēkā. Festivāla mērķis ir ne tikai turpināt pirms gada iesākto tradīciju, bet arī atdzīvināt Cietoksni un veicināt tā atdzimšanu.

Festivāla-darbnīcas ietvaros teju divu nedēļu laikā – no 19. līdz 28.augustam – dramaturgi, režisori un scenogrāfi no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Polijas piedalīsies lekcijās, diskusijās, kā arī piedāvās skatītāju uzmanībai savus iestudējumus.

Festivāla rīkotāji paziņoja portālam Gorod.lv, ka tajā piedalīsies ukraiņu dramaturģe Natālija Vorožbita, Krievijas kultūras darbinieks, režisors, vecākais kustību mākslas lektors Maskavas Teātra skolā (MHAT) Andrejs Urajevs. Pirmo reizi Daugavpili apmeklēs slavenais krievu režisors Mihails Ugarovs.

Tāpat, kā pērn, festivālā „Telpa – Daugavpils” aicināti piedalīties 15 jaunie dalībnieki: 5 dramaturgi, 5 scenogrāfi un 5 režisori, kuri iepazīsies ar mūsu jauko pilsētu un izvēlēsies savu iestudējumu tēmas. Pēc tam viņi tiks sadalīti 5 komandās, katra no kurām radīs piecpadsmit minūšu performances, kuras festivāla noslēgumā tiks demonstrētas kā vienota performance.

Sīkāka informācija atrodama šeit.


Написать комментарий