Tikšanos par vienotu siltumenerģijas tarifu Naujenes un Kalupes pagastos apmeklēja trīs interesenti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 5.augustā, Naujenes jaunatnes iniciatīvas un sporta centrā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (Regulators) organizēja SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” („NPS”) iesniegtā siltumenerģijas tarifa projekta sabiedrisko apspriešanu.

Taču sakarā ar to, ka informācija par pasākumu netika plaši izplatīta, uz tikšanos, izņemot Regulatora Latgales reģionālās nodaļas, SIA „NPS” pārstāvjus un Daugavpils novada domes deputātus Edgaru Kucinu, Aļonu Annišivecu un masu saziņas pārstāvjus, ieradās tikai 3 Kraujas ciema iedzīvotāji.

Uz jautājumu par to, kā par gaidāmo pasākumu tika informēti Kalkūnes pagasta iedzīvotāji, kurus arī skars izmaiņas, mums paziņoja, ka informācija par pasākumu tika ievietota Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā un laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Tikšanās sākumā Regulatora pārstāvis paziņoja, ka sapulces mērķis ir uzklausīt iedzīvotāju viedokli par SIA „NPS” iesniegto tarifa projektu. Jāatzīmē, ka iedzīvotāju lūgumi sniegt informāciju krievu valodā, netika ņemti vērā.

SIA „NPS” valdes loceklis Aivars Elksniņš savā runā atzīmēja, ka vienotu tarifu vēlas ieviest sakarā ar to, ka ar LIAA ir noslēgts līgums par divu projektu realizēšanu, pirmā projekta ietvaros paredzēta katlumājas būvniecība Vecstropos, otrā – siltumtrases posma izbūve.

Ņemt vērā augstākminēto, A.Elksniņš pateicās deputātiem, kuri, pieņemot attiecīgu lēmumu, veicināja projektu īstenošanu, bet viņš atgādināja, ka savulaik sakarā ar projektiem bija daudz strīdīgu jautājumu.

SIA „NPS” valdes loceklis paziņoja, ka pāreja uz šķeldu ir saistīta ar to, ka dabasgāzes cena ir nepastāvīga, bet šķeldas cena ir viegli prognozējama, kas ļauj noteikt stabilu siltumenerģijas maksu uz 12 mēnešiem.

Turklāt, aprēķinot jaunu tarifu, tika ņemts vērā neliels administrācijas darbinieku darba algu palielinājums.

Vienotais siltumenerģijas tarifs augstākminētajos pagastos būs 56,22 eiro par 1 Mwh. SIA „NPS” Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai siltumapgādes tarifa projektu iesniedza 2014.gada 1.jūlijā. Jāatzīmē, ka patlaban siltumenerģijas tarifs Naujenes pagastā ir 50,03 līdz 84,31 eiro par 1 Mwh, bet Kalkūnes pagastā – 63,72 eiro par 1 Mwh.

Deputāts E.Kucins diskusijas gaitā atzīmēja, ka informācija par tarifa plānu netika pasniegta prezentācijas veidā, un daži paskaidrojumi nav saprotami.

Stundas laikā diskusijas dalībnieki apsprieda vairākus jautājumus, par kuriem plašāk mūsu portāls informēs tuvākajā laikā.

Jāatzīmē, ka piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā ar 2014.gada 10.oktobri.


Написать комментарий