Daugavpils novada pašvaldības atbilde: Mēs nevaram regulēt ceļus bojājušo zemnieku darbības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 4.augustā, Daugavpils novada domē notika preses konference, kuras gaitā portāla Gorod.lv korespondents uzdeva lasītāja, kurš vērsās mūsu redakcijā, jautājumu, proti, vai pašvaldība var regulēt to zemnieku darbības, kuri veicina lauku ceļu stāvokļa pasliktināšanos.

Uz jautājumu atbildēja Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins: „Protams, ceļu stāvokli ietekmē, ja grunts ceļu pēc lietus izmanto lielkravu tehnika, kura ved 15 tonnas zaļās masas vai traktors, tomēr pagastu pārvaldes cenšas greiderēt ceļus, lai uzlabotu situāciju”.

Pēc A.Kucina vārdiem, ar šādām situācijām saskaras vairāki pagasti, un pašvaldība nevar regulēt zemnieku darbības: „Laikam vissliktākā situācija izveidojusies Skrudalienas un Salienas pagastos, kur ražo biogāzi. Pagastu pārvaldes seko ceļu stāvoklim, bet mēs nevaram piespiest zemnieku samazināt pārvedamas kravas masu”.

Savukārt Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts piebilda, ka līdzekļi ceļu ikdienas uzturēšanai jau ir iedalīti, tādēļ pagasta pārvaldes pašas lemj, kad un kā veikt greiderēšanas darbus. Tomēr iedzīvotāji joprojām var iesniegt iesniegumus par ceļu stāvokli un nepieciešamību tos remontēt.


Написать комментарий