Sankcijas pret Krieviju: Latvijas pārtikas ražotāji ir rūdīti un gatavi grūtībām, norāda LTVC

foto: businesspskov.ru
foto: businesspskov.ru

Latvijas pārtikas ražotāji jau vēsturiski kopš neatkarības atgūšanas ir rūdīti pret dažādiem ierobežojumiem, kas nāk no Krievijas pārtikas kvalitātes dienesta, ceturtdien LTV uzsvēra Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) vadītāja Ingūna Gulbe.

Gulbe stāstīja, ka īpaši liels risks Latvija esot zivju pārstrādes uzņēmumiem, kuri no Krievijas atbildes sankcijām varētu ciest visvairāk.

Gulbe gan arī norāda, ka Latvijas zivju pārstrādātāju uzņēmumi, kas veiksmīgi strādā, lielākoties, pieder Krievijas pilsoņiem. Tādejādi, pēc Gulbes domām, Krievija ar savām sankcijām vēršas pati pret sevi.

LTVC vadītāja arī atgādina, ka Latvijas uzņēmumi ne pirmo reizi saskārās ar ierobežojumiem no Krievijas puses un ir gatavi strādāt alternatīvos tirgos.

Jau vēstīts, ka atbildē uz Rietumu ieviestajām sankcijām pēdējās nedēļās Krievija masveidā bloķējusi dažādu lauksaimniecības produktu ievešanu no Eiropas valstīm.

Eiropas Savienība (ES) un ASV 29.jūlijā nolēma piemērot papildu sankcijas pret Krievijas enerģētikas, ieroču rūpniecības un finanšu nozarēm, nosodot Maskavu par agresiju pret Ukrainu.

No Krievijas puses arī izskanējuši draudi Eiropas Savienības (ES) lidsabiedrībām slēgt vai ierobežot gaisa satiksmi Krievijas teritorijā.


Написать комментарий