VALMIERAS PIENS: Mums nav aizliegts eksportēt produkciju uz Krieviju

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Uzņēmuma "Valmieras piens" pārstāve Inese Žepere intervijā radio Baltkom norāda, ka pienu piegādāt uz Krieviju neviens nav aizliedzis. Ierobežojumi ieviesti, jo sausajā pienā atrastas bīstamas baktērijas, bet tas vairs nav aktuāli.

"Pagaidām mums nav informācijas no Krievijas Pārtikas veterinārā dienesta. Produkcijas eksports turpinās tāpat kā līdz šim. Kas attiecas uz aizliegumu ievest Krievijā sauso pienu, tas bija pirms mēneša. Tas, ka notiek pārbaudes ir normāla prakse, skaidro Žagere.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis intervijā radio Baltkom apstiprināja šo informāciju.

"Kopējais mikrobioloģiskā piesārņojuma līmenis, kas tika atklāts biezpienā, neatbilst Krievijas normām," pastāstīja Balodis, piebilstot, ka PVD tuvākajā laikā veiks pārbaudes un pēc tam sazināsies ar dienestu. PVD ģenerāldirektors arī norādīja, ka patlaban norit produkcijas "Valmieras piens" aktīvas pārbaudes, bet šo produktu eksports uz Krieviju nav aizliegts.

Saskaņā ar "Rosseļhoznadzor" paziņojumu, aizliegtas un kaitīgas vielas atklātas biezpienā ar krējumu un sāli (6% tauki). Spriežot pēc "DK Daugava" sortimenta, runa ir par biezpienu "Aiviekste". Ierobežojums stāsies spēkā no šī gada 11.augusta.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka nesen "Rosseļhoznadzor" atklāja aizliegtas vielas sausajā beztauku pienā "Valmieras piens". Šo produkciju importu Krievija pastiprināti kontrolē.


Написать комментарий