Mūžīgā uguns Daugavpilī vairs nedeg 5

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī Dubrovina parkā gandrīz trīs mēnešus dega Mūžīgā uguns, tādēļ daugavpilieši un pilsētas viesi paspēja pierast, ka tā deg ne tikai divas dienas gadā - 8.-9.maijā.

Diemžēl Mūžīgā uguns Dubrovina parkā vairs nedeg. Ceturtdien, 7.augustā, portāla Gorod.lv redakcijā mūsu lasītāji atsūtīja fotogrāfiju, kas apliecina augstākminēto.

Atgādināsim, ka Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs ap gadu runāja par ieceri iedegt Mūžīgo uguni. Pēc viņa vārdiem, tas nebija iespējams birokrātisko šķēršļu dēļ.

Tomēr visas problēmas tika atrisinātas dažas dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, pēc tam, kad Daugavpili apmeklēja deputātu kandidāte Tatjana Ždanoka, kura, pēc J.Zaiceva vārdiem, arī palīdzēja atrisināt jautājumu. Mūžīgā uguns tika iedegta 20.maijā, bet apdzisa augusta sākumā.

Iespējams, ka Mūžīgā uguns dega, kamēr deputātu kandidātei nebeidzas līdzekļi, Eiropas Parlamenta vēlēšanas pagāja, un uguns vairs nedeg.

Tiesa, ir gaidāmas Saeimas vēlēšanas, tādēļ pastāv iespēja, ka Mūžīgā uguns atkal tiks iedegta.

Atgādināsim, ka maija sākumā Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis skaidroja portālam Gorod.lv, ka nodrošināt pastāvīgu Mūžīgās uguns degšanu var, mainot gāzes balonus, kuriem jābūt pieslēgtiem sistēmai. „Komunālās saimniecības pārvaldes” speciālisti seko aprīkojuma stāvoklim, nodrošina tā darbību, savlaicīgi pārbauda tehnisko stāvokli.

Pēc A.Kursīša vārdiem, ar gāzes iegādi saistītie līdzekļi varētu sastādīt vairāk nekā 2 000 eiro mēnesī.

Sanāk, ka savu solījumu par pastāvīgu Mūžīgās uguns degšanu Saeimas deputātu kandidāts J.Zaicevs nav izpildījis.


Написать комментарий

Kam par godu tā Mūžīgā uguns deg? Ždanokas saistība ar šo visu raisa nelāgas aizdomas.

Ļoti labi ka tas okupantu un teroristu ugunskurs vairs nedeg!

uzstādīt mūžīgo vibrātoru-lai visi okupantu pēcteči var sajust maskavas elpu sev aiz muguras.

kāpēc diemžēl?

нацистские уйОбки!!!

Написать комментарий