Ušakovs: Latvijas valdība pārvelk krustu četru gadu darbam

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) apsūdz Latvijas valdību par to, ka tā īsteno neveiklu politiku attiecībā pret Krieviju. Viņš norāda, ka Latvijas valdība pārvilka krustu projektam "Rižskij dvorik" Maskavā.

"Uzņēmēji un Rīgas dome četrus gadus strādāja, lai virzītu Maskavā projektu "Rižskije dvoriki". Latvijas valdība pārvilka tam visam krustu četrās nedēļās. Malači," raksta Ušakovs savā profilā sociālajā tīklā "Facebook", komentējot Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu par tirdzniecības un sadarbības ierobežošanu ar valstīm, kas ieviesušas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju.

Vēlāk, sociālajā tīklā "Twitter" Ušakovs ierakstījis, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs "par nenovērtējamo ieguldījumu Latvijas eksporta veicināšanā ir pelnījis Kobzona ordeņa 3.pakāpi".

Projektu "Rižskij dvorik" realizē Latvijas un Krievijas kopuzņēmums "Assol un partneri". Daudzos Maskavas tirdzniecības tīklos speciālajās stendos pircējiem tiek piedāvāti Latvijā ražotas preces, kā arī suvenīri un keramiskie trauki.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien parakstīja rīkojumu par tirdzniecības un sadarbības ierobežošanu ar valstīm, kas ieviesušas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju.

Putina rīkojums paredz uz gadu "aizliegt vai ierobežot [..] Krievijas teritorijā ievest noteiktus lauksaimniecības produktus, izejmateriālus un ražojumus no valstīm, kas ieviesušas ekonomiskās sankcijas pret Krievijas juridiskām un/vai fiziskām personām vai pievienojušās šādam lēmumam".
 


Написать комментарий