„Saules skolas” direktore pēc pašas vēlēšanās atstāj ieņemamo amatu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 7.augustā, Daugavpils pilsētas domes Kultūras un izglītības jautājumu komitejas deputāti izskatīja „Saules skolas” Ilonas Linartes-Ružas iesniegumu par atbrīvošanu no ieņemamā amata.

„Saules skolas” direktore paskaidroja portālam Gorod.lv, ka šo lēmumu ir pieņēmusi vairāku personīgu iemeslu dēļ, viens no iemesliem ir saistīts ar nepieciešamību katru dienu braukt uz Daugavpili no Ilūkstes, kurā viņa dzīvo ilgu laiku. Tādēļ no šā gada 29.augusta viņa atstāj ieņemamo amatu.

Lēmums par I.Linartes-Ružas atbrīvošanu no amata tika atbalstīts vienbalsīgi. Deputāts Aivars Broks izteica dziļu nožēlu sakarā ar viņas aiziešanu no darba un pauda cerību, ka viņa vēl varētu pārdomāt.

Komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis paziņoja, ka gala lēmumu deputāti pieņems Domes sēdē pēc Izglītības un zinātnes ministrijas un Kultūras ministrijas atzinuma saņemšanas. Tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss uz „Saules skolas” direktora vietu.

Ilona Linarte-Ruža pastāstīja, ka sava darba turpinātāju vietā redz divus cilvēkus, viens no viņiem ir kolēģe Jolanta Kudiņa. „Uzskatu, ka viņa ir cilvēks, kas 100% varētu turpināt iesākto darbu”, paziņoja I.Linarte-Ruža.

Tomēr no mākslas viņa neatvadās, jo turpmāk vadīs Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolu.


Написать комментарий