Ne lietusgāze, ne pilsētas vadības neierašanās netraucēja atklāt „Muzikālo augustu”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 7. augustā Daugavpils Vienības nama koncertzālē tika atklāts jau otrais pēc kārtas festivāls „Muzikālais augusts”.

Neskatoties uz to, ka par šo pasākumu tika runāts diezgan daudz, bet pilsētas Kultūras pārvalde burtiski līdz pēdējai dienai turēja festivāla detaļas noslēpumā, „Muzikālā augusta” atklāšanā netika pamanīti pilsētas varas pārstāvji. Kārtējos mūzikas svētkos pilsētniekus un festivāla viesus apsveica tika Kultūras pārvaldes pasākumu organizatore Vita Vilevko.

Toties koncertzāle bija gandrīz skatītāju pilna, kuri bija atnākuši paklausīties Pētera Čaikovska klasiskās romances Latvijas Nacionālās operas solistu un mūziķu izpildījumā.

Dažādu vecumu mūzikas cienītāju ovāciju vētru izpelnījās LNO solista baritona Riharda Mačanovska uzstāšanās. Tikpat silti un emocionāli skatītāji uztvēra arī vijolnieku Juriju Savkinu un pianistu Mārtiņu Zilbertu.

Neraugoties uz pērkona dārdiem, zibeni un lietusgāzi, populārajai Latvijas grupai „Pieneņu vīns” klausītāju netrūka. Tas pierāda, ka mūsu cilvēki ilgojas pēc svētkiem, labas un kvalitatīvas mūzikas.

Šodien, 8. augustā Vienības nama koncertzālē notiks vēl viens koncerts. Ar koncertu uzstāsies pazīstamā Krievijas izpildītāja Irina Boguševskaja. Tas būs vienīgais „Muzikālā augusta” koncerts, par kuru būs jāmaksā (biļešu cena no 2 līdz 4,30 eiro). Visi pārējie festivāla pasākumi būs bez maksas.



Написать комментарий