Domes deputāti palīdzēs Daugavpils jaunajiem ārstiem veiksmīgi praktizēt 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 7. augustā Kultūras un izglītības jautājumu komitejas sēdē deputāti izskatīja labojumus Daugavpils pašvaldības stipendiju izmaksas noteikumos.

Portālam Gorod.lv Reinis Joksts paskaidroja, ka šie labojumi attiecas uz rezidentiem, kuri saskaņā ar Stradiņa universitāti šogad parakstīto memorandu, varēs saņemt stipendiju, turpinot mācības pie mums.

„Tika atcelts obligātais nosacījums, ka rezidenta praksei jānotiek tikai iestādē, ar kuru viņam noslēgts līgums, tas ir, tagad viņš var praktizēt jebkur.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā jau ir vērsušies daudzi studenti, kuri šogad pabeidz mācības, lai saņemtu rekomendācijas vēstules, kuras nepieciešamas, lai iestātos rezidentūrā.

Kārtējā Medicīnas komisijas sēdē mēs vērsāmies ar lūgumu pieņemšanas rezidentūrā laikā ņemt vērā reģiona kritēriju, jo tur vēl pastāv konkurss. Piemēram, otolaringologa specialitātē tur iedalītas tikai 5 vietas, bet gribētāju ir daudz vairāk. Tieši tādēļ nepieciešams, lai jaunajiem speciālistiem, kuri vēlas atgriezties reģionā, būtu kaut kādas priekšrocības, stājoties rezidentūrā”, – paskaidroja R. Joksts.

Pēc deputāta vārdiem visu praktisko nodarbību pamatdaļa notiek Rīgā, tādēļ ar Reģionālo slimnīcu parakstītais līgums ļauj mūsu rezidentiem saņemt stipendiju, turpinot mācības Daugavpilī.

„Ja, piemēram DRS ir līgums par konkrētu specialitāti, tad tā saņem no valsts naudu un maksā rezidentam darba algu. Ceram, ka tādēļ rezidentu skaits pieaugs. Saskaņā ar līgumu pēc rezidentūras pabeigšanas jaunajam speciālistam jānostrādā vismaz 5 gadus mūsu iestādē”, – domā R. Joksts.

Tomēr ne visi rezidenti var rēķināties ar praksi DRS, jo pēc deputāta R. Joksta vārdiem mūsu slimnīcā nav dažu speciālistu, piemēram, urologu sagatavošanas bāzes.

Atgādināsim, ka pēc nodokļu nomaksas stipendija sastāda 220 eiro mēnesī un tiks piešķirta uz visu rezidentūras laiku.


Написать комментарий

Skandināvijā rezidenta stipendija sastāda vismaz 2800 euro uz rokas + piemaksas.
Un labāk pastāsti. Reini, cik ārsti tevis dēļ Daugavpili pametuši?