Idejas nedēļas nogalei: Zemes skaistākās vietas svētki un Daugavpils novada jaunatnes salidojums

foto: demene.lv
foto: demene.lv

Sinoptiķi brīdina, ka daugavpiliešiem jāpaciešas pavisam nedaudz: nākamās nedēļas sākums nesīs uz mūsu pilsētu ilgi gaidīto vēsumu un pērkona negaisus.

Tomēr nedēļas nogale būs joprojām karsta, tādēļ pilsētas iedzīvotājiem portāls Gorod.lv piedāvā to pavadīt pie dabas, ārpus svelmainās pilsētas. Daugavpils novadā sestdien un svētdien notiks divi ļoti interesanti pasākumi.

Sestdien, 9. augustā no paša rīta Demenes pagastā sāksies vērienīgi vietējo iedzīvotāju iecienīti svētki. Svētku moto skan visai patriotiski: „Visskaistākā vieta uz pasaules ir tā, kurā es atrodos, kurā smejos, kurā dzīvoju, kurā esmu!”, kā arī pasākuma programma veicina patriotisma gara saglabāšanu.

Par pirmo svētku programmas pasākumu kļūs dievkalpojums Demenes Romas katoļu baznīcā, kurš sāksies plkst. 10:30.

Savukārt no 11:00 līdz 14:30 labiekārtotajā Briģenes ezera krastā ikvienu pavizinās ar jaunajām laivām.

Tieši pusdienlaikā laukumā pie Demenes pagasta pārvaldes ēkas notiks karoga pacelšana un oficiālā svētku atklāšana, kuru turpinās Demenes pagastā ražotās produkcijas svētku tirdziņš („Ražots un gatavots Demenes pagastā”), kā arī radošās darbnīcas, kuru moto ir „Nāc, darini, atpūties”.

14:00 sāksies sporta pasākumi pagasta mazajiem, pieaugušajiem iedzīvotājiem un viesiem, bet plkst. 16:30 organizatori visus sola pacienāt ar dažādiem kārumiem.

15:00 Demenes kultūras namā sāksies svētku koncerts. Svētki noslēgsies plkst. 21:00 ar groziņu vakaru.

Šajā nedēļas nogalē arī Medumos būs jautri, jo tur notiks ikgadējais Daugavpils novada jauniešu salidojums.

Pasākuma programmā būs sporta sacensības, radoša vakara programma, kuras ietvaros notiks telšu pilsētiņas rotāšanas konkurss par tēmu „Nekur nav tik labi, kā mājās”, kā arī miniatūru prezentācija par tēmu „Daugavpils novads piedāvā …”, un dažādu pagastu jauniešu apbalvošana.

Pasākumā piedalīsies ne mazāk kā 100 dažādu Daugavpils novada pagastu jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Katru pagastu var pārstāvēt 6 jaunieši.

Jaukas un saulainas brīvdienas! 
 


Написать комментарий