Tagad daugavpilieši var rēķināties ar 1 500 eiro saņemšanu plānveida operācijām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, kuri attiecas uz sociālajiem pabalstiem.

Ziņotājs, komitejas deputāts Reinis Joksts paskaidroja, ka tagad plānveida operācijai pilsētnieki varēs saņemt no pašvaldības ne mazāk kā 1 500 eiro.

Obligāts pabalsta saņemšanas nosacījums ir operācijas gaidīšana, kas ilgst vairāk nekā 5 mēnešus. Turklāt jāiesniedz medicīnas komisijas slēdziens par operācijas nepieciešamību.

Pirms tam šādas pašvaldības palīdzības apmērs sastādīja 715 eiro. Tomēr, ja gaidīšanas termiņš sastāda mazāk nekā 5 mēnešus, maksimālais pabalsta lielums joprojām sastādīs 715 eiro.

Pēc deputātes Ritas Strodes domām, kura aktīvi piedalījās šī jautājuma apspriešanā, pašvaldības noteikumos jāuzskaita visas diagnozes, ar kurām pilsētnieki var pretendēt uz palīdzību. Turklāt jāņem vērā kosmētikas operāciju steidzamība un palīdzība bērniem.

R. Joksts iebilda, ka to nav iespējams izdarīt, jo katrs konkrētais gadījums tiks izskatīts atsevišķi. Palīdzība tiks sniegta tikai steidzamos gadījumos, kad ķirurģiskās iejaukšanās kavēšanās var cilvēkam draudēt ar invaliditāti.

Turklāt deputāts R. Joksts piebilda, ka līdz šim brīdim iesniegumu šādas palīdzības saņemšanai nebija daudz un ne vienmēr tika izmantota visa šim pabalstam budžetā paredzētā nauda. Tomēr tādēļ, ka tiks veikti grozījumi, cilvēki sāks vērsties pašvaldībā pēc palīdzības biežāk, domā deputāts.


Написать комментарий