Tagad Likteņdārzā augs Daugavpils represēto piemiņas ozols

foto: gridasmeistars.lv
foto: gridasmeistars.lv

Kā zināms, 2018. gadā Latvija svinēs 100 gadu jubileju. Jau tagad mūsu valstī sāk gatavoties šim nozīmīgajam datumam.

Jau pirms 10 gadiem valstī tika nolemts izveidot Likteņdārzu, kurš atrodas Daugavā Kokneses salā. Dārzs iemūžinās Latvijas iedzīvotāju piemiņu, kuri kļuvuši par aizvadītā gadsimta totalitāro režīmu upuriem.

Šo ideju atbalstīja daudzas politiskās un sabiedriskās organizācijas un kultūras darbinieki. Tagad tur pastāv ābeļu un ozolu piemiņas alejas, kā arī top Likteņdārza amfiteātris.

Arī Daugavpils pašvaldība nolēma dot ieguldījumu šajā projektā un ne tikai iestādīt alejā ozolu, bet piedalīties arī amfiteātra būvniecībā.

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti pēdējās sēdēs laikā atbalstīja lēmumu izdalīt šim cēlajam mērķim no pašvaldības budžeta neparedzētajiem izdevumiem 1 423 eiro.

Daugavpils domes lietu pārvaldniece Olga Jesse paskaidroja, ka šo ideju jau ir atbalstījušas 50 Latvijas pašvaldības, tādēļ arī mūsu pilsēta nolēmusi no tām neatpalikt. Tādējādi alejā augs Daugavpils represēto piemiņas ozols.

Pēc projekta īstenotāju – Latvijas politiski represēto apvienības un Kokneses fonda ieceres Likteņdārzam jākļūst par savdabību dāvanu mūsu valsts simtgadei. Turklāt tas tiek veidots tikai uz ziedojumu rēķina.

Patlaban Likteņdārzā jau aug apmēram 25 ozoli, uz katra no tiem ir plāksnīte ar pašvaldības nosaukumu, kura to ir iestādījusi.


Написать комментарий