Ciblas novada privātsektorā uziets iespaidīgs ieroču un munīciju arsenāls

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Pirms nedēļas Ludzas policijas iecirknī tika saņemta informācija par kādu sadzīves konfliktu kādā privātmājā Ciblas novadā, Blontu pagastā, ziņo Valsts policijas preses dienests.

Ierodoties notikuma vietā un skaidrojot notikuma apstākļus, policijas darbinieki noskaidroja, ka konfliktā iesaistītais vīrietis iespējams glabā ieročus un munīciju.

Nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess un minētajā privātajā sektorā veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā policisti atraduši iespaidīgu ieroču un munīcijas arsenālu. Pavisam tika izņemtas apmēram 100 dažāda kalibra patronas, divas gāzes pistoles, granātas sastāvdaļas, medību bise un ap 600 gramiem trotila. Arsenāla īpašnieks, 1968.gadā dzimis vīrietis, tika aizturēts, bet vēlāk viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises glabāšanu bez attiecīgas atļaujas — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu (KL 233.pants 2.daļa).



Написать комментарий