Daugavpils pašvaldība cer kļūt par veselīgu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti apstiprināja mūsu pilsētas iekļaušanu Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā.

Pēc domes lietu pārvaldnieces Olgas Jesses domām tas ļaus Daugavpilij realizēt kopējus projektus ar citām pašvaldībām, atvieglos informācijas un pozitīvu prakses piemēru apmaiņu.

Katrai ES dalībvalstij ir savs Nacionālais veselīgu pašvaldību tīkls. Patlaban pastāv jau aptuveni 30 šādi tīkli, kuri apvieno vairāk nekā 1 400 pašvaldības. Šis tīkls ir Pasaules Veselības organizācijas veselības kustības daļa, un ir uzaicinājis pievienoties 119 Latvijas pašvaldības.

Latvijas Nacionālais tīkls, kurš tika nodibināts pērnā gada rudenī, apvieno jau 27 pašvaldības, kurām dalība tajā ir bez maksas un brīvprātīga. Turklāt šis tīkls sniedz brīnišķīgu iespēju īstenot veselīga dzīvesveida politiku, piedāvāt iedzīvotājiem dažādus pasākumus, saņemt metodisko atbalstu, un bagātināties ar jaunām idejām no citiem tīkla partneriem.

Turklāt pašvaldībām, kuras pievienosies tīklam, būs vairāk iespēju saņemt valsts finansējumu projektiem, kuri veicina mūsu iedzīvotāju veselības saglabāšanu. Vēl viena dalības Nacionālajā tīklā priekšrocība ir veselības jomas darbinieku iespēja paaugstināt izglītības līmeni.

Komitejas locekļi vienbalsīgi atbalstīja lēmumu par pievienošanos Nacionālajam veselīgo pašvaldību tīklam, bet par atbildīgo personu norīkoja deputātu Reini Jokstu.   


Написать комментарий