Jauno mācību gadu Daugavpils universitātē sāks vairāk nekā 630 pirmā kursa studenti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 1. septembra Daugavpils universitātē sāks mācības vairāk nekā 630 pirmā kursa studenti. Par to portālam Gorod.lv paziņoja DU mārketinga direktors Jānis Kudiņš.

Saskaņā ar datiem uz 11. augustu iegūt augstāko izglītību lielākajā Latgales augstskolā izteica vēlēšanos 399 nākamie bakalauri. Turpināt mācības maģistratūrā vēlējās 233 cilvēki.

Tomēr dokumentu pieņemšana vēl turpinās un pēc J. Kudiņa domām DU studentu skaits noteikti pieaugs.

Kaut gan jāņem vērā arī negatīvās tendences. Nav noslēpums, ka abiturientu skaits līdz ar katru gadu kļūst arvien mazāks. Te vainojama mūsu valsts demogrāfiskā situācija. Pēc Izglītības ministrijas datiem tikai Latgalē šogad vidusskolas pabeidza par 163 skolēniem mazāk nekā pērn.

Iespējams, ka DU jaunajā mācību gadā iegūs izglītību mazāks studentu skaits. Piemēram, 2013. gadā kopējais pirmā kursa studentu skaits sastādīja vairāk nekā 740 cilvēkus.

Runājot par populārākajām programmām, jau vairākus gadus pēc kārtas DU pirmo vietu notur fizioterapijas programma, uz kuru vienmēr ir liels konkurss – gan uz budžeta vietām, gan apmācībām par maksu.

Otro vietu pēc popularitātes ieņem angļu, vācu un franču filoloģijas programmas.

Topa trešajā vietā ir juristi, it īpaši maģistratūra.

J. Kudiņš pastāstīja, ka lielu interesi abiturientu vidū rada jaunās karjeras konsultantu un darba aizsardzības speciālistu sagatavošanas programmas.

Turklāt DU mācās ne tikai Daugavpils un Latgales pilsētu jaunieši, bet arī Jūrmalas, Rīgas un Limbažu jaunieši.

Šogad DU piedāvā apmēram 600 budžeta vietas.


Написать комментарий