Ints Teterovskis un koris „Balsis” pieskandinās Līvānu novadu

foto: Aldis Jonikāns
foto: Aldis Jonikāns

Ceturtdien, 21.augustā plkst. 11.30 Madaliņas baznīcā, Jersikas pagastā notiks jauniešu kora "Balsis"" un diriģenta Inta Teterovska koncerts., ziņo Līvānu novada portāls.

Savukārt piektdien, 22.augustā plkst. 12.00 kora sniegumu varēs klausīties Līvānu Romas katoļu baznīcā, bet piektdienas vakarā plkst. 17.00 Rudzātu Romas katoļu baznīcā, kur ar šo koncertu tiks ievadīti pagasta svētki. Ieeja visos koncertos brīva. 

Jauniešu koris „Balsis” un populārais diriģents Ints Teterovskis Līvānu novadā un citviet koncertēs koncertsērijas „Daugavas balsis” ietvaros. Četru dienu laikā (21.08. - 24.08.), ar plostu dodoties pa Daugavu no Jersikas (Ploņu) salas līdz Jēkabpilij/Krustpilij, kopā koris sniegs 10 koncertus (Gospori, Jersikas sala, Dignāja, Līvāni, Rudzāti, Jaunsilava, Trepe, Ābeļi, Jēkabpils, Krustpils). Mūziķi dziedās luterāņu, katoļu, pareizticīgo dievnamos, pirmo reizi uz salas Daugavas viducī, dzelzceļa stacijā, uz plosta un skolā. Bezmaksas koncertos klausītājiem tiks piedāvātas trīs dažādas programmas, katru pielāgojot konkrētajai vietai un tās atmosfērai. „Dziesmai ir spēks un vara, kas spēj uzrunāt tūkstošus. Tāpat kā dziesmas nevar izdziedāt, tāpat nebeidzas plūdums Daugavai – Latvijas enerģijai un spēkam. Lai dziesma, kas izskan uz Daugavas, ir kā skaists atgādinājums apziņai par to, kur dzīvojam, kas mums pieder un kā par to varam rūpēties,” teic kora „Balsis” mūziķi.

 

 


Написать комментарий