Par reklāmas izvietošanas noteikumu neievērošanu Daugavpilī sods sastādīs līdz 1 400 eiro 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils administratīvās atbildības noteikumi tiks papildināti ar jaunu punktu, kas paplašinās pārkāpumu sarakstu, par kuriem pilsētniekiem būs jāmaksā soda nauda.

Šo lēmumu 7. augusta Finanšu komitejas sēdē atbalstīja deputāti.

Domes Juridiskā departamenta Iekšējās inspekcijas nodaļas vadītāja Inga Kokina paskaidroja, ka jautājums jāizskata tādēļ, ka pašvaldībai par labu mainījies ministrijas viedoklis par pašvaldības tiesībām paredzēt administratīvo atbildību par reklāmas materiālu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu un apsaimniekošanu.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēta atbildība par reklāmas izvietošanas noteikumu neievērošanu, tomēr iepriekš pārkāpumu izskatīšana tika uzdota Patērētāju tiesību aizsardzības centram. Tagad šī centra kompetence šajā gadījumā aprobežosies ar reklāmas produkcijas satura izskatīšanu. Savukārt reklāmas izvietošanas noteikumu ievērošanu uzraudzīs pašvaldība.

Pašvaldības policijai būs tiesības sastādīt administratīvo pārkāpumu protokolus, un tagad pārkāpējus varēs sodīt ar soda naudu: fiziskās personas līdz 350 eiro, bet juridiskās – līdz 1 400 eiro apmērā.

Inga Kokina paskaidroja, ka reklāmas produkcijas jēdziens, tās saskaņošanas un izvietošanas noteikumus satur pilsētas pašvaldības noteikumi.

Grozījumus apstiprinās deputāti sēdē, kura notiks 14. augustā.


Написать комментарий

viss tiek darīts, lai sarežģītu cilvēkiem dzīvi. proti, elite nostiprina savas pozīcijas