Daugavpils dome neizpauž informāciju par mēra padomnieces Gradkovskas darbu privātsektorā 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau trīs mēnešus par Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša padomnieci ekonomikas jautājumos strādā Ingrīda Gradkovska, par savu darbu saņemot 1 260 eiro mēnesī.

Portāls Gorod.lv nolēma painteresēties, kāda ir I. Gradkovskas darba pieredze, kura ieņem pilsētā tik atbildīgu amatu, kā arī par to, par kādiem jautājumiem viņa sniedz  padomus pilsētas mēram.

Neraugoties uz portāla lūgumiem, darbinieces CV pašvaldība neļāva apskatīt, paskaidrojot, ka šis dokuments satur ierobežotas pieejamības informāciju, kuru darba devējs bez darbinieka piekrišanas nevar izpaust. Tomēr kārtējā domes atbildē, kuru parakstījis pats pilsētas mērs, laipni dota atsauce uz I. Gradkovskas CV, kurš 2013. gadā nodots publicēšanai Centrālās vēlēšanu komisijas portālā. Tāpat dome norāda I. Gradkovskas darba vietas, tomēr ne vārda nemin par viņas darba pieredzi privātfirmā, kurā saskaņā ar CVK portālā ievietoto CV I. Gradkovska bija valdes locekle.

Tātad, minot normatīvo aktu nosaukumus, kuri reglamentē pašvaldības un tās darbinieku darbu, pašvaldība tomēr paziņoja faktus par padomnieces izglītību un darba pieredzi. No 1999. gada līdz 2008. gadam I. Gradkovska strādāja Valsts ieņēmumu dienestā, kur kontrolēja normatīvo aktu ievērošanu nodokļu jomā. No 2008. gada līdz 2013. gadam viņa Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Latgales konsultāciju centra vadītāja un projekta ietvaros bija darba attiecību un darba aizsardzības jautājumu konsultante. Visu 2013. gadu I. Gradkovska bija organizācijas „Krājaizdevumu sabiedrība” valdes locekle, bet no 2014. gada ir šīs organizācijas biedre. Galvenie I. Gradkovskas pienākumi organizācijā bija: sabiedriskā labuma darbs finanšu kooperācijas veicināšanai un atbalstam, finanšu pieejamības Latvijas kooperatīviem veicināšana, reģionālās attīstības un indivīda aktivitātes veicināšana tautas saimniecībā, sadarbība ar citām organizācijām – domubiedriem. No janvāra līdz aprīlim I. Gradkovska pildīja domes izpilddirektora vietnieces pienākumus.

I. Gradkovskas kvalifikācija un darba pieredze domes ikdienas darbā tiek izmantota pilsētas attīstības plānošanas priekšlikumu izstrādē sociāli ekonomisko problēmu risināšanā, dažādu attīstības un plānošanas dokumentu izstrādē, kā arī darbu veikšana pilsētas prioritāro attīstības mērķu sasniegšanā, ziņo pašvaldība.

Interesanti, ka domes vēstulē par I. Gradkovskas darbu tiek ziņots, ja iestādes atbildes saturs neatbilst personas, kura to pieprasa, priekšstatam, tas nozīmē, ka iestādes rīcība ir pretlikumīga un atbilde nav sniegta pēc būtības.


Написать комментарий

Dome tērē nodokļu maksātāju naudu un slēp informāciju nedrīkst , tā nav ierobežota informācija.bet ja atbildi nesniedz pēc būtības jāvēršas ministrijā ar sūdzību.