Dažādu valstu keramiķi daugavpiliešiem atklās sava aroda noslēpumus

foto: rotkocentrs.lv
foto: rotkocentrs.lv

Daugavpilī otro reizi notiks Starptautiskais keramikas mākslas simpozijs ar nosaukumu LANDescape.

Ja pērn tas tika veltīts pazīstamā mākslinieka un keramiķa Pētera Martinsona piemiņai, tad šis simpozijs notiks keramikas laboratorijas zīmē.

Svinīgā simpozija atklāšana notiks šodien, 12. augustā Marka Rotko Mākslas centrā. Pēc organizatoru vārdiem tajā piedalīsies 16 mākslinieki no 10 pasaules valstīm – no Latvijas un Baltkrievijas līdz Pakistānai, Gruzijai un Turcijai.

Pirmajā simpozija darba dienā visi tā dalībnieki kā savdabīgas vizītkartes parādīs savus keramikas izstrādājumus. Nākamajās divās nedēļās notiks intensīvs radošs darbs.

Šī Keramikas laboratorija, kuru radīta kopējiem meistaru spēkiem, palīdzēs ne tikai dalīties ar keramikas apdedzināšanas darba pieredzi, bet radīs arī iespēju eksperimentēt.

Jāatzīmē, ka vērot Keramikas laboratorijas dalībnieku darbu varēs ikviens interesents, jo daudzie Starptautiskā simpozija pasākumi būs atvērti pilsētniekiem un pilsētas viesiem. Turklāt tiek plānots Apdedzināšanas eksperimentālo tehnoloģiju festivāls, kura laikā varēs noklausīties ne tikai speciālistu lekcijas, bet arī piedalīties meistarklasēs.

Atgādināsim, ka par piemiņu daugavpiliešiem no pirmā Starptautiskā simpozija palika ugunīgā keramikas skulptūra, kuru radīja zviedru mākslinieki Karina Krestoja, Johans Helmans un Katja Kolta. Tā uzstādīta iepretī Rotko centram.

Ar simpozija pasākumiem var iepazīties šeit.


Написать комментарий