Draugi un fani sēro par aktiera Robina Viljamsa aiziešanu mūžībā

foto: All Over Press
foto: All Over Press

Īsi pēc negaidītās vēsts par aktiera Robina Viljamsa (1951-2014) nāvi, viņa draugi un kolēģi ar sociālo tīklu palīdzību pauduši šoku un izteikuši līdzjūtību.

Dzīves laikā arī Viljamss pats bija aktīvs sociālo tīklu lietotājs. Pēdējo vēstījumu „Instagram” blogā komiķis veicis divas nedēļas pirms nāves. Tajā viņš novēlēja priecīgu 25. dzimšanas dienu savai meitai, klāt pievienojot melnbaltu bērnības fotogrāfiju: „Daudz laimes dzimšanas dienā mis Zelda Reja Viljamsa! Šodien jau pusgadsimtu veca, bet vienmēr mana mazā meitiņa. Daudz laimes! Mīlu tevi!”

Aktiera kolēģē TV seriālā „Mork & Mindy” (1978-1982) Pema Dobera sociālos tīklos ierakstījusi: „Esmu pilnīgi un galīgi sagrauta. Ko gan vēl varētu pateikt?!”

„Esmu slims no bēdām,” „Twitter” kontā ierakstījis „Monty Python” zvaigzne Eriks Aidls, kurš 1988. gadā kopā ar Viljamsu piedalījies fantastikas piedzīvojumu filmā „The Adventures of Baron Munchausen” („Barona Minhauzena piedzīvojumi”). „Nespēju noticēt, ka mans jaukais draugs ir aizgājis. Sirdī esmu kopā ar viņa sievu un mīļotajiem bērniem. Viņš spēja sniegt tik daudz prieka un smieklu.”

„Ļoti bēdīga, ļoti nomākta, ļoti priecīga, ka man to nevajadzēja uzzināt ar „Twitter” palīdzību,” raksta aktrise Mara Vilsone, kura atveidoja Robina Viljamsa jaunāko meitu 1993. gadā iznākušajā komēdijā „Mrs. Doubtfire” („Mūžīgā aukle”). „Iespējams, kādu laiku tagad paņemšu brīvu.”

Arī Viljamsa paša meita Zelda sociālajos tīklos nodevusi vēstījumu tēvam, kas jau raugās no mākoņa maliņas: „Es tevi mīlu. Man tevis pietrūkst. Es centīšos nezaudēt dūšu.”

Komiķis Bens Stillers, kurš kopā ar Viljamsu spēlējis filmā „Night at the Museum” („Nakts muzejā”) pirmdienas vakarā kolēģim veltījis vairākus ierakstus „Twitter” mikroblogā, to skaitā atmiņas par savu pirmo tikšanos ar izcilo aktieri: „Es viņu satiku, kad biju 13 gadus vecs un liels viņa fans. Viņš bija tik laipns. Es ievēroju, ka viņš ir laipns ar ikvienu fanu, ar kuru vien viņu redzēju kopā...”

TV sarunu šova vadītājs Džejs Leno aktieri pazina vēl pirms viņš kļuva slavens. Leno sociālajos tīklos ierakstījis: „Es redzēju viņu uz skatuves pašu pirmo reizi, kad viņš devās uz noklausīšanos Losandželosas improvizāciju teātrī, un jau kopš tās reizes kļuvām par draugiem. Šī ir ļoti skumja diena.”

Denijs de Vito, kurš uzaicināja Viljamsu spēlēt sevis režisētajā filmā „Death to Smoochy” (2002, „Nāvi Smūčijam”), norādījis: „Ir grūti runāt. Ir grūti ko pateikt. Ir grūti to aptvert. Viss ko varu šobrīd domāt ir, cik gan daudz prieka sagādāja būšana kopā ar viņu. Esmu sagrauts.”Viljamsa draugs un filmas „Hook” („Āķis”) režisors Stīvens Spīlbergs izteicies: „Robins bija negaiss komēdijas ģēnija izskatā, bet mūsu smiekli bija pērkona dārdi, kas viņu uzturēja. Viņš bija mans draugs, un es nespēju noticēt, ka viņa vairs nav.”

Aktrise Džesika Česteina savā „Facebook” lapā norādījusi, ka mācījusies „Juliard” skolā, kuru savulaik absolvējis Viljamss. Viņa arī saņēmusi stipendiju, ko iedibinājis Viljamss.  „Robins Viljamss izmanīja manu dzīvi,” norāda Česteina. „Viņš bija izcils aktieris un cēlsirdīgs cilvēks.”

1996. gadā Viljamss spēlēja kopā ar Bilu Kosbiju filmā „Jack” („Džeks”). „Esmu tik šokēts,” sociālajos tīklos īsi ierakstījis Kosbijs.

Aktrise Goldija Houna ierakstījusi: „Ak, Robin... Mūsu sirdis ir salauztas. Dusi mierā dārgais. Mēs tevi mīlējām.”

Komiķis Stīvs Mārtins „Twitter” blogā pavēstījis: „Es nevarētu būt vēl vairāk satriekts par Robina Viljamsa zaudējumu. Viņš bija izcils cilvēks, liels talants, kolēģis un patiesa dvēsele.”

„Viņš uztvēra ir visu, ko jūs teicāt – ieelpoja to un pēc tam deva to pretī,” atceras Henrijs Vinklers, kurš spēlēja ar Viljamsu TV šovā „Happy Days” („Laimīgās dienas”). „Nebija neviena reize, kad viņš ko nospēlētu vienādi. Nebija neviena reize, kad viņam tas nebūtu izdevies patiesi un nebeidzami, bezgalīgi smieklīgi. Tu to redzēji un paliki vaļā muti. Tu nespēji tam noticēt. Esmu strādājis ar daudziem cilvēkiem un nav un nebija neviena viņam līdzīga.”

TV šova „Seasame Street” („Sezama iela”) veidotāji savā oficiālajā lapā publiskojušo fotogrāfiju, kurā Viljamss redzams sirsnīgi smejam kopā ar šova lellēm, un attēlu aprakstījuši vārdiem: „Sērojam par mūsu drauga Robina Viljamsa zaudējumu, kurš vienmēr lika mums smieties un smaidīt.”„Vienu no savas jaunības labākajiem vakariem es pavadīju ar dārgo Robinu Viljamsu,” „Twitter” kontā ierakstījis aktieris Vels Kilmers. „Satuvināsimies ar mūsu draugiem, kas jūtas nomākti un dalīsimies mīlestībā!”

„Robins Viljamss lika pasaulei smieties un domāt,” ierakstījis aktieris Kevins Speisijs. „Es to atcerēšos un godāšu. Lielisks cilvēks, mākslinieks un draugs. Man viņa neprātīgi pietrūks.”

Komiķis Džimijs Kimmels nosūtījis šādu ziņu, godinot Viljamsa piemiņu, kurš neesot varējis tikt galā ar depresiju un pats sev atņēmis dzīvību: „Robins bija jauks un jautrs cilvēks. Ja jūs esat bēdīgi, lūdzu izstāstiet par to kādam.”

„Es nespēju noticēt ziņām par Robinu Viljamsu,” ierakstījusi amerikāņu TV personība Elena Dedženeresa. „Viņš cilvēkiem deva tik daudz. Esmu dziļi satriekta.”

Aktrise Evana Reičela Vuda ierakstījusi, ka Viljamss bija „nozīmīga viņas bērnības daļa”.

Savus atvadu vārdus ģeniālajam komiķim paudis arī ASV prezidents Baraks Obama: „Robins Viljamss bija lidotājs, ārsts, džins, auklīte, prezidents, profesors, Pīters Pens un viss cits. Taču viņš bija neatkārtojams," norāda prezidents. "Viņš ienāca mūsu dzīvēs kā citplanētietis, bet galu galā aizskāra ikkatru cilvēka gara daļu. Viņš lika mums smieties. Viņš lika mums raudāt. Viņš dāsni dāvāja neizmērojamu talantu tiem, kam tas visvairāk bija nepieciešams, sākot ar mūsu karavīriem citās zemēs un beidzot ar marginalizētajām grupām mūsu ielās.”


Написать комментарий