Daugavpilī tiek plānots veselu mēnesi svinēt Jauniešu dienu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 12. augustā Latvijā tiek svinēta Starptautiskā jaunatnes dienu (International Youth Day), kuru ANO Ģenerālasambleja noteikusi pirms 15 gadiem.

Tās mērķis ir atzīt paaudžu savstarpējo sakaru, sniegt jaunatnei informatīvo atbalstu, paaugstināt jaunatnes informētību par pastāvošajām problēmām un to risināšanas ceļiem.

Jaunatnes dienai veltīti pasākumi šodien notiks dažādās Latvijas pilsētās. Arī Daugavpils nepaliks nomaļus no šiem svētkiem un Jaunatnes dienu svinēs praktiski visu augustu.

Neformālās izglītības centra vadītājs Aleksandrs Ivanovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpilī notiks Mūzikas maratons. Lai pilsētas jaunieši jautri pavadītu karsto vasaru un ar labu garastāvokli sagaidītu jaunā mācību gada sākumu, jau sestdien, 16. augustā startēs maratona pirmais etaps.

Uz skatuves pie Neformālās izglītības centra plkst. 17:00 sāksies vietējo repa izpildītāju koncerts. Pēc A. Ivanova vārdiem jau apmēram 10 šī žanra izpildītāji ir izteikuši vēlēšanos kļūt par sestdienas koncerta dalībniekiem. Centra vadītājs domā, ka apmeklētāju viedoklis par repu kā par andergraunda mūziku, var kardināli mainīties pēc šī koncerta, jo reps jau sen ir kļuvis par neatņemamu mūzikas sastāvdaļu.

Pēc nedēļas, 23. augustā uz koncertu Neformālās izglītības centrs aicina visus roka cienītājus, bet pēdējā mēneša sestdiena tiks veltīta elektroniskajai mūzikai.

Organizatori aicina uz koncertiem ne tikai jauniešus – skolēnus un studentus, bet arī visus, kuri vēlas pievienoties jaunatnes kultūrai un iepazīt to tuvāk.


Написать комментарий