Krievija atklājusi, kas ir palīdzības konvojā; Sarkanais Krusts gaida detalizētāku informāciju

foto: RIA Novosti
foto: RIA Novosti

Starptautiskais Sarkanais Krusts ir saņēmis no Krievijas informāciju par humāno konvoju, ko Maskava nosūtījusi uz Ukrainu, bet gaida vēl detalizētāku informāciju, aģentūrai UNIAN pastāstījis organizācijas pārstāvis Andre Leršs.

"Mēs saņēmām datus, bet gaidām vēl detalizētāku informāciju par humānās palīdzības saturu," norādīja Leršs. Sarkanajam Krustam nepieciešams vairāk konkrētas informācijas tāda mēroga operācijas īstenošanai, viņš skaidro.

Tāpat organizācijai neesot zināms, kad tieši konvojs sasniegs Ukrainu. "Man nav atbildes uz šo jautājumu. Tas ir sarežģīts pa tiem, kas nodarbojas ar loģistiku. Jūs saprotiet, par cik garu konvoju ir runa, kad mēs runājam par tādu kravu daudzumu - 280. Tas ir liels konvojs, tāpēc grūti prognozēt, kad tieši tas sasniegs Ukrainas robežu," pastāstīja Leršs.

Uz jautājumu, vai Krievijas puse zina par Ukrainas vēlmi kravu uz robežas pārkraut un nelaist Krievijas auto tālāk Ukrainā, Laršs norādīja, ka, domājams, puses par to vēl turpina vienoties.

Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrija publicējusi video, kurā informē, ka Krievija, vienojoties ar Ukrainu un Starptautisko Sarkano Krustu ir nosūtījusi humānās palīdzības kravu ar pārtiku, medikamentiem un elektrības ģeneratoriem.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

"Turklāt Krievija nākusi pretī Ukrainas puses vēlmēm par kolonnas kustības maršrutu, kravu pārbaudi un citām operācijas detaļām," teikts paziņojumā.

Humānajā operācijā iesaistītas 262 tehnikas vienības, no kurām 189 kravas automašīnas ar piekabēm ved 1809 tonnas materiālo līdzekļu un elektrostacijas.

Pavisam kravā ir 69 elektrostaciju komplekti, 400 tonnas dažādu putraimu, 340 tonnas gaļas konservu, 30 tonnas sāls, 100 tonnas cukura, 60 tonnas piena konservu, 0,8 tonnas tējas, 679 tonnas pudelēs pildīta ūdens, 62 tonnas bērnu pārtikas, 54 tonnas medicīnas preču, kā ari 12 300 guļammaisu, norādīts Krievijas paziņojumā.

 


Написать комментарий