Jaunā Daugavpils teātra sezona būs intensīva un ļoti neparasta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tieši to pirmajā jaunās teātra sezonas preses konferencē žurnālistiem paziņoja Daugavpils teātra valdes loceklis Oļegs Šapošnikovs.

Nekādas prognozes par visu sezonu mūsu teātra direktors neizteica, jo dzīvē viss plūst un mainās, bet pastāstīja par pirmizrādēm, kuras skatītājiem tiks parādītas līdz šā gada beigām.

Četros jaunās teātra sezonas mēnešos skatītājus gaida 6 pirmizrādes. Pēc O. Šapošnikova domām tas ir īsts rekords, jo patlaban jau ir sasniegta noteikta savdabīga repertuāra intensitātes un daudzveidības robeža. „Esmu pārliecināts, ka mums izdosies izveidot neparastas izrādes”, – domā galvenais režisors.

Pēc jau radušās tradīcijas teātris savu darbu sāks septembrī ar izrādēm, kuras skatītāji jau varēja redzēt iepriekšējā teātra sezonā. Oficiālā jaunās sezonas atklāšana notiks oktobra sākumā ar pirmizrādi pēc krievu klasikas motīviem. Šoreiz skatītājus gaida tikšanās ar Ivana Buņina darbiem jaunā un ļoti talantīgā režisora Georgija Surkova iestudējumā.

Vairāku pēdējo gadu laikā skatītāji paspējuši pārliecināties, ka pārsteigt un intriģēt mūsu teātrī prot, tādēļ jaunās sezonas repertuārā būs vēl viens mūzikls, šoreiz bērniem ar oriģinālu komponista mūziku, kurš tagad dzīvo Vācijā. Tā būs visu aspektu pirmizrāde, jo Oļega Šapošnikova režisora pieredzē tā ir debija.

Pieaugušos teātra cienītājus gaida izrāde ar Raimonda Paula mūziku „Īsa pamācība mīlēšanā”. Tā ir žanra klasika, jo maestro apmēram pirms 30 gadiem uzrakstītā mūzika joprojām ir apburoša un droši vien skan katrās latviešu kāzās.

Latviešu trupa nodos skatītāju vērtējumam psiholoģisku jaunā, bet jau pietiekami pazīstamā režisora Jura Joneļa izrādi. Viņš skatītājiem pazīstams kā asprātīgās izrādes „Dabaseibys pūddarneica jeb Viņa debešķības Laimesciema podniekdarbnīca” iestudētājs.

Visas detaļas līdz galam neatklāsim, bet vienkārši ieteiksim sekot afišai un apmeklēt teātri.


Написать комментарий