Muzejā daugavpiliešiem atklās visus stikla mākslinieku noslēpumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz augusta beigām Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā strādās ļoti spilgta un skaista stikla izstrādājumu izstāde, kuru radījusi Līvānu radošā darbnīca „Perspektīva”.

Visiem zināms, ka jau daudzus gadus nestrādā kādreiz visā Padomju Savienībā pazīstamā Līvānu stikla rūpnīca, bet daiļrades aura pilsētā joprojām ir saglabājusies. Tieši tādēļ pirms 5 gadiem Līvānos tika nodibināta sabiedriskā organizācija „Perspektīva”, kurai ir izdevies nepazaudēt stikla mākslinieku tradīcijas.

Visas vasaras garumā var apmeklēt izstādi „Stiklā sastindzis mirklis” un patīksmināties par dekoratīvajiem šķīvjiem, gleznām, traukiem, kā arī rotām, kuras izveidotas no stikla dažādās tehnikās.

Trešdien, 13. augustā plkst. 15:00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā sāksies stikla liešanas darbnīcas prezentācija, uz kuru tiek aicināti visi interesenti.

Šī pasākuma apmeklētājiem būs iespēja ne tikai baudīt Līvānu stikla mākslinieku darbus, bet arī uzzināt meistaru noslēpumus, kurus viņiem atklās radošās apvienības „Perspektīva” vadītāja Inga Salmiņa.

Ieeja brīva.


Написать комментарий