Bērziņš gatavojas reorganizācijām tieslietu gaiteņos

foto: spoki.tvnet.lv
foto: spoki.tvnet.lv

Ja Saeima Gaidi Bērziņu (VL-TB/LNNK) apstiprinās tieslietu ministra amatā, politiķis apņēmies pabeigt Tieslietu ministrijā (TM) iesāktos darbus, tajā skaitā strādāt pie elektroniskās izsoles ieviešanas un risināt Augstākās tiesas palātu reorganizācijas un šķīrējtiesu sistēmas sakārtošanas jautājumus, ziņo LETA.

Bērziņš norāda, ka viens no darbiem ir priekšlikumu gatavošana Šķīrējtiesu likumā, kas Saeimā tiek skatīts trešajā lasījumā. Tāpat paredzēts iesniegt Civilprocesa likuma grozījumus, lai ieviestu elektroniskās izsoles, kuras ir nepieciešamas, lai novērstu izsoļu reiderismu.

Maksātnespējas administratoru darbību regulējošie grozījumi jau ir iesniegti Saeimā, un tie esot gandrīz tādi paši kā bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) sagatavotie priekšlikumi. Vienīgi no tiem ir izslēgti ārā advokāti, jo tie nevar būt valsts amatpersonas, līdz ar to nevar strādāt kā maksātnespējas administratori.

Tieslietu ministra amata kandidāts apstiprināšanas gadījumā aicinās veidot darba grupu, lai pilnveidotu valsts noslēpuma pielaides piešķiršanas regulējumu. Darba grupai būtu jāvērtē arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas sprieduma atziņas šajā jautājumā.

Tas ir jādara, lai Latvijai neveidotos neērta situācija, ja pielaide kādam ministram netiktu piešķirta Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Savienībā. Bērziņš uzskata, ka atbilstoši hierarhijai darba grupa būtu jāveido

Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), kuras atbildībā ir Satversmes aizsardzības birojs (SAB). Taujāts, vai viņš nepretendēs uz to, ka tieslietu ministra funkcijās atkal jābūt SAB pārraudzībai, politiķis norādīja, ka šis jautājums neesot darba kārtībā un tas vēl būtu pārrunājams ar premjerministri.

Kad vasarā tika paziņots SAB lēmums nepiešķirt pielaidi valsts noslēpumam tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL-TB/LNNK), premjerministre paziņoja, ka viņa no TM pārņem SAB pārraudzības funkciju.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK tieslietu ministra amatam 11.augustā izvirzīja partijas līdzpriekšsēdētāju un pašreizējo TM parlamentāro sekretāru Bērziņu.


Написать комментарий