“Jaguar” parāda ražošanā atjaunoto klasisko “E-Type

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" atjaunojusi leģendārā "E-Type Lightweight" ražošanu. Par katru jauno eksemplāru, kas ražošanā savulaik debitēja 1963. gadā, prasot aptuveni miljonu sterliņu mārciņas (1,2 miljoni eiro).

"Jaguar" pavisam plāno izgatavot sešas "E-Type Lightweight" kupejas ar alumīnija virsbūvi. Šie automobiļi noslēgs sākotnēji plānoto 18 spēkratu sēriju, kurā pirmie 12 automobiļi tika izgatavoti 1963. un 1964. gadā. Turklāt pēdējie seši "E-Type Lightweight" iegūs šasijas numuru, kādu "Jaguar" pirms gadiem 50 tiem bija rezervējis un piereģistrējis.

Mūsdienās izgatavotie "Jaguar E-Type Lightweight" atbildīs 60. gadu specifikācijai un iegūs oriģinālo 3,8 litru sešcilindru motoru ar 340 ZS un 380 Nm. Kā jau atvieglinātās konstrukcijas automobilim tam būs minimāla salona apdare, turklāt oriģinālajā izpildījumā. Katrs no šiem spēkratiem tiks salikts ar rokām, bet priekšroka to iegādē tiks dota "Jaguar" markas automobiļu kolekcionāriem.

No sākotnējās 12 automobiļu sērijas līdz mūsdienām ir saglabājušies 11 spēkrati. "Jaguar E-Type Lightweight" savulaik tika izgatavots dalībai dažādās GT sacīkšu sērijās. Šīs modifikācijas spēkrats ir par 114 kg vieglāks nekā analoģisks standarta modelis. Savulaik ar "Jaguar E-Type Lightweight" sacīkstēs brauca arī tādas leģendas kā Džekijs Stjuarts.


Написать комментарий