J. Jalinska: Pamata iesniegt prasību tiesā pret DRS pagaidām nav

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neapšaubāmi, ka traģiskais stāsts par Daugavpils reģionālās slimnīcas pacientu Dmitriju Teplušonku, kurš nomira 4 stundas pēc nogādāšanas uz slimnīcu, satrieca pilsētniekus.

Šo gadījumu pietiekami aktīvi apspriež vietējos mēdijos, savu viedokli par to izsaka arī Daugavpils domes deputāti, kuru vidū ir Vladislavs Bojarūns, kurš izteica priekšlikumu iesniegt prasību tiesā pret DRS, kura neatzīst, ka slimnīcā pastāv problēmas.

Portāls Gorod.lv palūdza šo situāciju komentēt vienu no trim slimnīcas dibinātājiem, Daugavpils novada domes priekšsēdētāju Janīnu Jalinsku. „Jebkurš nāves gadījums tiek izskatīts Veselības aizsardzības inspekcijā, kura sniedz atzinumu.

Es kā pašvaldības pārstāve nevaru spriest par katru gadījumu un apgalvot, vai vainīgi ir ārsti, administrācija vai kāds cits. 

Tiklīdz mums uz galda būs dokumenti no inspekcijas, tad arī izskatīsim šo jautājumu. Es domāju, ka nav pareizi veikt šādus paziņojumus un pagaidām neredzu tam nekādu pamatu.

Slimnīcas administrācija strādā, es domāju, ka viņi to dara labi, jo ir rezultāti”, – ar savu viedokli dalījās J. Jalinska.


Написать комментарий