Par labāko Jaunatnes salidojumā kļuva Maļinovas pagasta komanda

foto: S. Matisāne
foto: S. Matisāne

Aizvadītajās brīvdienās, 9. un 10. augustā Meduma pagasts pieņēma Daugavpils novada Jaunatnes salidojuma dalībniekus no 16 pagastiem: Ambeļu, Dubnas, Kalupes, Kalkūnes. Laucesas, Līksnas, Maļinovas, Medumu, Naujenes, Salienas, Skrudalienas, Sventes, Tabores, Vaboles, Vecsalienas un Višķu.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciāliste Santa Matisāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpils novada jaunatnes salidojums notika jau piekto reizi, tomēr šā gada pasākums atnesa sev līdzi jaunas pozitīvas emocijas un pārsteigumus.

Dažādu pagastu pārstāvji atšķirībā no iepriekšējiem gadiem startēja jauktās komandās, kas ļāva jauniešiem tuvāk iepazīties ar citu pagastu jauniešiem un nodibināt ar viņiem draudzīgas attiecības.

S. Matisāne atzīmēja, ka šā gada jaunatnes salidojuma mērķis bija veicināt piederības Daugavpils novadam jūtu rašanos, jo jau ir pagājuši 5 gadi no brīža, kā tas kļuvis par tādu, kādu viņi to redz šodien.

Pasākuma ietvaros bija daudz interesantu uzdevumu un konkursu, piemēram, telšu pilsētiņas rotāšanas konkurss ar nosaukumu „Nekur nav tik labi kā mājās”, miniatūras par Daugavpils novadu izveidošana par tēmu „Daugavpils novads piedāvā …” 5–7 minūšu laikā, ar kuru palīdzību jaunieši parādīja, kas jādara, lai apkārtējā vide kļūtu pievilcīgāka.

Tomēr vēl pirms radošo konkursu sākuma jaunieši sacentās dažādās sporta disciplīnās – „Aklais volejbols”, „Neveiklais tomāts”, „Šķēršļu josla”, komandu stafete un individuālās pārbaudēs „Soļu skaitīšana”, kurā pirmo vietu ieguva Anna Sintija Ivanova un Vladimirs Pimanovs, soda metieni, kuros par labāko kļuva Adriana Bogatenko un Genādijs Šidlovskis. Savukārt atspoļu skriešanā par labākajiem tika atzīti Ruslans Fjodorovs un Karīna Mogiša.

Runājot par komandu sacensībām, „Aklajā volejbolā” neviens nepārspēja „50x50”, „Neveiklajā tomātā”, „Iedodiet mums meiteni” un šķēršļu joslā – „Red Bull”, bet komandu stafetē – „Krasavčiki”.

Savukārt radošākie bija komandas „BMS” locekļi, bet skaistākos rotājumus telšu pilsētiņai izgatavoja Maļinovas pagasta komanda.

Kopvērtējumā trešo vietu ieguva Vaboles pagasta komanda, otro vietu – Tabores pagasta jaunieši, bet par absolūtajiem līderiem kļuva Maļinovas pagasta jaunieši.



Написать комментарий