Rinkēvičs salīdzina Ušakovu ar skopu zemnieku no «Mērnieku laikiem»

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) salīdzīnāja Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) ar vienu no Reiņa un Matīsa Kaudzītes brāļu romāna "Mērnieku laiki" varoņiem – ar divkosīgu un skopu zemnieku Ķenci.

Par to ministrs paziņoja savā profilā sociālajā tīklā "Twitter".

"Ušakovs Maskavā runās Ķenča vārdiem: "To, kā sacīt jāsaka, es tev tad atminēšu un iedomāšu vai visu mūžu un kalpošu tāpat kā līdz šim"," raksta ministrs.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Ušakovs nākamnedēļ plāno doties uz Maskavu, lai lūgtos neizmest no tirdzniecības centriem Rīgas stendus. Viņš apgalvoja, ka citas iespējas neesot, jo gadījumā, ja šo stendu izmešana tiks pieļauta, atgriešanās tirdzniecības centros Maskavā vairs nebūšot iespējama.

Pēc Rīgas mēra domām, sankciju ieviešana pret Krieviju, lai apturētu tās agresiju Ukrainā, bija murgaina ideja. Viņš uzsvēra, ka jaunāko laiku vēsturē neesot pozitīvu piemēru ar sankciju ieviešanu. Tās nepalīdzot. Tā bijusi murgaina ideja, iedomāties, ka, ieviešot dažas sankcijas, Krievijas tauta sacelsies, lai gāztu Vladimira Putina varu.

Atgādinām, ka iepriekš Rīgas mērs paziņojis, ka Latvijas valdība pārvilka krustu četru gadu darbam, kas tika veltīti, lai virzītu Maskavā projektu "Rižskije dvoriki".

"Mērnieku laiki" ir 1879. gadā izdotais brāļu Reiņa un Matīsa Kaudzīšu romāns, kas ir pirmais latviešu valodā sarakstītais reālistiskais romāns. Romānā tiek attēlota 19.gadsimta 60. un 70.gadu dzīve divos Vidzemes pagastos — Slātavā un Čangalienā, kad tur ierodas mērnieki, lai pārmērītu un sadalītu zemes gabalus.


Написать комментарий