Jēzus skulptūrai atklāti īsti cilvēka zobi

foto: Reuters
foto: Reuters

Meksikā esošās Jēzus Kristus statujas rentgenoskopiskā analīze uzrādījusi negaidītus un visai baisus rezultātus – kā izrādījās, 300 gadus senajam monumentam ir īsti cilvēka zobi, turklāt ļoti labā stāvoklī.

Kā vēsta ārvalstu mediji, astoņus cilvēka zobus eksperti atklāja, kad statuja, kas, visticamāk, veidota XVIII gadsimtā, tika nodota uz restaurācijas darbiem.

Speciālisti uzskata, ka ticīgie zobus ziedojuši kā pateicību mūsu pestītājam vai arī cenšoties pietuvināties reliģiskajai elitei (apģērba vai matu ziedošana tolaik nebija nekas neparasts).

Meksikas Nacionālā antropoloģijas un vēstures institūta restauratore Fanija Vinkla skaidrojusi, ka tā laika statujām bieži vien bija zobi, taču lielākoties tie bijuši gatavoti no koka vai kaula.

"Zobi statujai nav nekāds retums, taču, kā likums, tie tika gatavoti no koka vai izgrebti no kaula. Taču šajā gadījumā mēs atklājām astoņus pieaugušu cilvēku zobus. Rentgenā pat to saknes var saskatīt," komentējusi Vinkla.

1,1 metru austā statuja atveido asiņojošu Jēzu pirms krustā sišanas. Tā atrodas Sanbartolo baznīcā (tā ir pilsēta, kas atrodas 48 kilometrus uz ziemeļiem no Mehiko un kurā dzīvo 10 000 cilvēku).


Написать комментарий