Straujuma mudina iedzīvotājus vairāk patērēt vietējo produkciju

foto: F64
foto: F64

Iedzīvotājiem vajadzētu pēc iespējas vairāk izvēlēties Latvijā ražoto produkciju, šodien atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Viņasprāt, tas patlaban ir svarīgi arī saistībā ar Krievijas noteiktajām sankcijām, ieviešot pārtikas produktu embargo no Eiropas Savienības valstīm.

Izvēloties produktus, arī valsts un pašvaldību iestādēm iepirkumos priekšroka būtu jādod vietējiem ražojumiem. "Reģionālie produkti - tā ir kvalitāte," uzsvēra premjerministre.

Savukārt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētājs Jānis Endziņš rosināja, ka Straujuma varētu kļūt par vietējās produkcijas patēriņa patronesi. "Premjerministre ar savu teikto apliecināja, ka viņa ir gatava kļūt par Latvijas produkcijas pirkšanas patronesi," viņš noteica.

Arī pati organizācija plāno sākt akciju, ar kuru mudinās iedzīvotājus iegādāties Latvijas preces. "Ja mēs veikalā nopērkam preci, kas nav no Latvijas, mēs tajā brīdī no darba, iespējams, atbrīvojam kādu savu draugu vai radinieku. Tas ir jāpatur prātā," teica Endziņš.


Написать комментарий