Infy.me: Draugiem.lv piesavina Latvijas start-up uzņēmuma ideju; Draugiem.lv: mums ir neskaitāmas idejas

foto: draugiem.lv
foto: draugiem.lv

«Latvijas vizītkaršu aplikāciju izstrādājs - start-up uzņēmums Infy.me - vēl nesen prezentēja savu produktu - papīra vizītkaršu pārvaldīšanas aplikāciju.

Taču šodien ar sarūgtinājumu jāsecina, ka Latvijā plaši pazīstamā sociālā tīkla draugiem.lv uzturētāji aizņēmušies ideju no Infy.me, integrējot līdzīgu produktu savā portālā,» šodien izplatītā paziņojumā norāda start-up uzņēmuma pārstāvis Oskars Putniņš.

Draugiem.lv gan apgalvojumus par idejas zagšanu noliedz.

«Protams, mēs nevaram apgalvot, ka draugiem.lv mums nozaguši ideju, jo neesam to patentējuši, un pasaulē var atrast līdzīgus piemērus,» stāsta Infy.me valdes priekšsēdētājs O. Putniņš, «taču interesanti, ka līdzīgs produkts draugiem.lv piedāvājumā parādījies apmēram mēnesi pēc mūsu tikšanās.» Infy.me pārstāvji prezentējuši savu produktu arī Draugiem.lv, lūdzot padomu drošības jautājumos. Draugiem.lv atzinīgi novērtējuši idejas potenciālu un piekrituši palīdzēt, bet pašlaik esot redzams, ka ideja «ir vienkārši paņemta un atdarināta».

O.Putniņš norāda: «Mēs uzskatām, ka draugiem.lv būtu jāatbalsta jauni, Latvijā radīti IT risinājumi, nevis jāpiesavina jauno programmētāju idejas.»

Savukārt, Jānis Palkavnieks, Draugiem.lv grupas runasvīrs, izplatītajā paziņojumā ietverto informāciju noliedz un skaidro: «Draugiem.lv ir neskaitāmas idejas, kas tiek realizētas pēc plāna un šis meistaru - namdaru, frizieru, tulku u.tml. - katalogs bija ieplānots vairāk nekā pirms sešiem mēnešiem kā vēl viena neliela papildus funkcionalitāte draugiem.lv lietotāju profilam, lai latvieši Latvijā un ārvalstīs varētu atrast palīdzīgas rokas pēc iespējas tuvāk savai dzīves vietai. Ir jābūt kā minimums nekompetentam, lai saskatītu kaut vāju līdzību mūsu portāla funkcionalitātē un Infy.me aplikācijā - tās ir pilnīgi atšķirīgas lietas. Arkārtīgi skumji, ka Latvijā kā start-up sevi šādi piesaka šādi censoņi, mēģinot pievērst uzmanību savam produktam, nevis ar kvalitāti, bet, apmelojot citus, lai gūtu sev 15 minūšu slavu.»

Infy.me veidotāji, savukārt, pauž pārsteigumu par funkcionālo risinājumu atdarināšanu. Līdzīgi kā Infy.me, arī draugiem.lv piedāvājot izveidot e-vizītkarti, pārsūtīt to citiem, veidot kontaktu sarakstu (katalogu), kā arī publicēt vizītkarti uz sociālā tīkla sienas, lai to redz citi.

Viedtālruņu aplikācija Infy.me tās lietotāja vietā pārvalda papīra vizītkartes, kā arī spēj izsekot to vēsturei un izplatīšanas vietām.

Aplikācijas izstrādi finansiāli atbalstījusi arī Latvijas investīciju un attīstības aģentūra, JIC Biznesa inkubators, kā arī citi investori.


Написать комментарий