Balvu pūtēju orķestris koncertē Cēsīs

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Pēc arhibīskapa Jāņa Vanaga uzaicinājuma Tautas pūtēju orķestris „Balvi” 2.augustā piedalījās „Baznīcās dienās 2014”, kur Cēsīs Sv. Jāņa baznīcā sniedza garīgās mūzikas koncertus un Cēsu pils parka estrādē piedalījās arī noslēguma dievkalpojumā, informē Balvu novada portāls.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapa asistente un Baznīcas Dienu koordinācijas grupas vadītāja Helēna Andersone atzina, ka orķestra sniegums ir bijis fantastisks: „Baznīcas Dienu dalībnieki iemīlēja viņus un dzirdēja augstvērtīgu garīgās mūzikas skanējumu pūtēju orķestra izpildījumā. Esam ļoti pateicīgi diriģentam Egonam Salmanim par darbu, ko viņš veic, par viņa uzņēmību 75 dalībnieku sastāvā būt mūsu pasākumā un sniegt tādu iepriecinājumu!”

Balvu Mūzikas skolas direktors Egons Salmanis orķestri vada kopš 1987.gada. Šajā laikā orķestris ir piedalījies vairākos republikas un arī vietējā mēroga pasākumos, konkursos un skatēs un ir pierādījis, ka ir starp labākajiem visā Latvijā. Tā piemēram XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos 2013.gadā pūtēju orķestru konkursā Tautas pūtēju orķestris „Balvi” ieguva pirmo vietu II grupā, kas ir augstākās grūtības pakāpe.
Jāpiebilst, ka orķestris piedalīsies arī Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā 14. un 15.augustā.


Написать комментарий